Θα μπορούσε κάποιος να ταξιδέψει με μία ΣΑΙΤΑ;



Μη βιαστείτε να απαντήσετε πως είναι αδύνατον, αγαπητοί αναγνώστες. Δεν είναι όλες οι σαΐτες το ίδιο. Υπάρχει μία η οποία κατοικοεδρεύει στην όμορφη Καβάλα και καταφέρνει να μεταφέρει με τα πολύχρωμα φτερά της συναισθήματα και ιδέες παγκοσμίως.

Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, για να πετάξει μια ΣΑΙΤΑ πρέπει πρώτα κάποιος να την κατασκευάσει και ακολούθως να την εξοπλίσει με αγάπη, μεράκι, φαντασία, θάρρος και δύναμη. Αυτός λοιπόν ο κατασκευαστής ή θα μπορούσαμε να τον ονομάσουμε και πιλότο της ΣΑΙΤΑΣ, καταφέρνει με έναν μοναδικό, σχεδόν μαγικό τρόπο θα έλεγα, να βρίσκει το απαραίτητο πλήρωμα που θα πετάξει μαζί του.

Είμαι μέλος και εγώ αυτού του πληρώματος για μία ξεχωριστή πτήση πάνω από την Αθήνα με το φτερωτό αλογάκι του Χολαργού. Η Απολλώνια, η Αντωνία, ο πιλότος Ηρακλής και εγώ συζητήσαμε και οργανώσαμε ακόμα μία πτήση. Την εφοδιάσαμε με τα καλύτερα φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα, δηλαδή ηλεκτρονικό κινητήρα INTERNET για να προστατέψουμε τα δάση μας από την  άσκοπη κατανάλωση χαρτιού, πολύ ενθουσιασμό και φροντίδα και επιβιβαστήκαμε.

Η πτήση της πραγματοποιήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2013 και φέρει την κωδική ονομασία


Ευχόμαστε να προσγειωθεί στις καρδιές και στο μυαλό σας. Θα χαρούμε να μάθουμε ότι σκόρπισε χαμόγελα,  προκάλεσε συζητήσεις με τους φίλους σας, τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας, σας έκανε να  δείτε την Αθήνα με μια φρέσκια ματιά, σας γέννησε την επιθυμία για μια βόλτα.

Εσείς, όταν η ΣΑΙΤΑ φτάσει στον υπολογιστή σας με το παραμύθι μας, μπορείτε να την απογειώσετε και πάλι για όποιον προορισμό θέλετε ή απλά πείτε στους φίλους σας να επισκεφτούν το αεροδρόμιο της ΣΑΙΤΑΣ στο www.saitapublications.gr

Για έναν συγγραφέα το να βρει εκδοτικό οίκο με τα χαρίσματα της ΣΑΙΤΑΣ είναι σπάνιο. Αισθάνομαι τυχερός που ζω την εμπειρία του ιπτάμενου παραμυθιού. Ο επαγγελματισμός είχε ταίρι του τη γενναιοδωρία.

Με φιλικούς χαιρετισμούς, το μέλος του πληρώματος
Δημήτρης Κανελλόπουλος

Υ.Γ. μην το πείτε πουθενά, ετοιμάζεται και άλλη πτήση το 2014!

Γνωρίστε τον Δημήτρη Κανελλόπουλο…

Ο Δρ Δημήτρης Κανελλόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα όπου ολοκλήρωσε τις μαθητικές του σπουδές στο Β΄ Γυμνάσιο Αρρένων το 1973. Σπούδασε στη Μεγάλη Βρετανία όπου το 1978 αποφοίτησε από τη Σχολή Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ της Αγγλίας.

Ακολούθησε ερευνητική εργασία στον τομέα της ρευστομηχανικής και απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα το 1982. Υπήρξε καθηγητής του Τ.Ε.Ι. Πειραιά όπου δίδαξε Μηχανική Ρευστών και Ήπιες Μορφές Ενέργειας.

Το 1985 προσελήφθη στη ΔΕΗ όπου εργάστηκε ως μελετητής μηχανικός στη Διεύθυνση Εναλλακτικών Μορφών Ενέργειας (ΔΕΜΕ) σε θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Μελέτησε και σχεδίασε το σύνολο σχεδόν των αιολικών πάρκων που λειτουργούν σήμερα στην Ελλάδα και ανήκουν στη ΔΕΗ-Ανανεώσιμες Α.Ε.

Το 2002 έγινε Τομεάρχης στη Διεύθυνση Στρατηγικής και Προγραμματισμού της ΔΕΗ και συντονιστής της Μόνιμης Ομάδας Περιβάλλοντος.

Το βιβλίο του με θέμα την Αιολική Ενέργεια εκδόθηκε το 2008 από τον Εκδοτικό Όμιλο ΙΩΝ.

Το 2010 έγινε Διευθυντής Αιολικής Ενέργειας στη ΔΕΗ-Ανανεώσιμες Α.Ε.

Σήμερα είναι Διευθυντής της Διεύθυνσης Μετρήσεων Φυσικών Πόρων και Πιστοποίησης στη ΔΕΗ-Ανανεώσιμες Α.Ε.

Δημοσίευση σχολίου