Σελιδοδείκτης "Η κορώνα της Πριγκίπισσας": οδηγίες βήμα-βήμα


Η Μαρία Χατζή, συγγραφέας του οδηγού δημιουργικής γραφής για παιδιά Δημοτικού «Ο μαγικός κύριος Κολοτούμπας γράφει ιστορίες», μας δίνει οδηγίες βήμα-βήμα για να φτιάξουμε τον δικό μας σελιδοδείκτη "Η κορώνα της Πριγκίπισσας", εμπνευσμένο από το παραμύθι «Η πριγκίπισσα που δεν έτρωγε μελιτζάνες» της Χρυσούλας Λουλοπούλου!

Τι υλικά θα χρειαστώ; 


- ένα κομμάτι από χαρτόνι χειροτεχνίας (τύπου Canson), χρώμα: κίτρινο, διαστάσεις: 7x7,5 cm
- άλλο ένα κομμάτι από χαρτόνι χειροτεχνίας (τύπου Canson), χρώμα: ροζ, διαστάσεις: 6,5x10 cm
- μία αυτοκόλλητη ετικέτα ή στενή λωρίδα άσπρου χαρτιού, μήκους περίπου 5,5 cm και πλάτους 1,5 cm
- 3 στενές λωρίδες από ροζ τούλι, μήκους 16 cm η καθεμιά
- διακοσμητικά στοιχεία (πούλιες σε χρώμα επιλογής σας και χρυσαφί δαντελωτή κορδέλα)
- υγρές κόλλες-χρυσόσκονες (χρώματα επιλογής σας)
- μολύβι
- ψαλίδι
- κόλλα
- διατρητικό εργαλείο για χαρτί

Ωραία! Μόλις συγκέντρωσα τα υλικά. Τι θα πρέπει να κάνω;


1. Στο κίτρινο χαρτόνι, σχεδιάστε με το μολύβι μία κορώνα και κόψτε τη γύρω-γύρω με το ψαλίδι. Κοιτάξτε την εικόνα 1.
2. Κολλήστε τα διακοσμητικά στοιχεία πάνω στην κορώνα και δημιουργήστε τα σχέδια με τις υγρές κόλλες-χρυσόσκονες, όπως δείχνει η εικόνα 2. Περιμένετε να στεγνώσει εντελώς η κόλλα.
3. Μετά, κολλήστε τη στολισμένη κορώνα πάνω στο ροζ χαρτονάκι, περίπου στο κέντρο, όπως στην εικόνα 3.
4. Αφού στεγνώσει η κόλλα, στο κάτω μέρος του σελιδοδείκτη, κολλήστε την ετικέτα και στο επάνω του μέρος ανοίξτε μία τρύπα με το διατρητικό εργαλείο. Μέσα από την τρύπα αυτή θα περάσετε και θα δέσετε, κρατώντας τις όλες μαζί, τις 3 λωρίδες από τούλι, όπως φαίνεται στην εικόνα 4.

Ο σελιδοδείκτης σας είναι έτοιμος. Στην ετικέτα, μπορείτε να γράψετε το όνομα της «πριγκίπισσας» στην οποία ανήκει το βιβλίο.


Εικόνα 1 
Εικόνα 2
Εικόνα 3
Εικόνα 4

Η Μαρία Χατζή είναι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ. Είναι επίσης και αυτοδίδακτη καλλιτέχνης, σχεδιάστρια χειροτεχνιών (για παιδιά και ενήλικες), χειροποίητων κοσμημάτων και μικροδιακοσμητικών. Ασχολείται με τη Δημιουργικότητα (Δημιουργική Χειροτεχνία και Δημιουργική Γραφή) εδώ και δεκαπέντε χρόνια.
Τώρα δεν εργάζεται πλέον ως καθηγήτρια Αγγλικών. Αφιερώνει αρκετό από τον χρόνο της στις εκδηλώσεις των δημοτικών βιβλιοθηκών στον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου συμμετέχει εθελοντικά με εργαστήρια διαφόρων δημιουργικών δραστηριοτήτων (κατασκευές και δημιουργική γραφή) κυρίως για παιδιά, αλλά και παρουσιάσεις μεθόδων και τεχνικών δημιουργικής χειροτεχνίας για ενήλικες. Επίσης γράφει σχετικά άρθρα και οδηγίες για χειροποίητες κατασκευές στο διαδίκτυο, στην Αγγλική γλώσσα. Η εθελοντική της συμμετοχή στις εκδηλώσεις των βιβλιοθηκών, καθώς και η συγγραφή του mini e-book "Ο μαγικός κύριος Κολοτούμπας γράφει ιστορίες" με Creative Commons License είναι προσφορά κοινωνικού έργου (χωρίς οικονομικό όφελος για την ίδια), σε μια προσπάθεια προώθησης της δημιουργικότητας και στη χώρα μας.

Δημοσίευση σχολίου