Σελιδοδείκτης κλουβί σε σχήμα καρδιάς: οδηγίες βήμα-βήμα


Η Μαρία Χατζή, συγγραφέας του οδηγού δημιουργικής γραφής για παιδιά Δημοτικού «Ο μαγικός κύριος Κολοτούμπας γράφει ιστορίες», μας δίνει οδηγίες βήμα-βήμα για να φτιάξουμε τον δικό μας σελιδοδείκτη κλουβί σε σχήμα καρδιάς, εμπνευσμένο από το παραμύθι «Το άσπρο κλουβί στο σχήμα της καρδιάς» του Γιώργου Γρηγοράκη!

Τι υλικά θα χρειαστώ;

- ένα κομμάτι από χαρτόνι χειροτεχνίας (τύπου Canson), χρώμα: κόκκινο, διαστάσεις: 8,5x10 cm
- άλλο ένα κομμάτι από χαρτόνι χειροτεχνίας (τύπου Canson), χρώμα: κόκκινο, διαστάσεις: 8x8 cm
- μερικά κομματάκια από απλό άσπρο χαρτί
- μαρκαδόρους, χρώματα: πράσινος, κίτρινος, γαλάζιος, πορτοκαλί, κόκκινος, μαύρος
- μία άσπρη σατέν κορδέλα, μήκους 18 cm
- μολύβι
- ψαλίδι
- κόλλα

Ωραία! Μόλις συγκέντρωσα τα υλικά. Τι θα πρέπει να κάνω;

1. Σ’ ένα κομματάκι άσπρο χαρτί, σχεδιάστε ένα πουλάκι με το μολύβι σας και χρωματίστε το με τους μαρκαδόρους. Με το ψαλίδι, κόψτε γύρω-γύρω το περίγραμμα και κολλήστε το στο κόκκινο χαρτόνι με διαστάσεις 8,5x10 cm.
2. Κόψτε πολύ λεπτές λωρίδες από άσπρο χαρτί. Θα τις κολλήσετε πάνω στο κόκκινο χαρτόνι όπου μόλις πριν από λίγο κολλήσατε το πουλάκι, κρύβοντας ένα μέρος του σώματός του, σαν να φαίνεται πίσω από τα κάγκελα μιας φυλακής. Κοιτάξτε την εικόνα 1.
3. Στη συνέχεια, διπλώστε ένα άλλο άσπρο χαρτάκι στη μέση, σχεδιάστε και κόψτε μισή καρδιά. Αφαιρέστε, με το ψαλίδι σας, το μέσα μέρος της καρδιάς (αυτό δε θα σας χρειαστεί), έτσι ώστε να σας απομείνει μία κορνίζα σε σχήμα καρδιάς, σαν αυτή που βλέπετε στην εικόνα 2.
4. Τώρα, κολλήστε την άσπρη κορνίζα σε σχήμα καρδιάς πάνω στις «μπάρες» πίσω από τις οποίες είναι το πουλάκι. Μετά, κόψτε γύρω-γύρω, με το ψαλίδι, το κλουβί σε σχήμα καρδιάς, όπως φαίνεται στην εικόνα 3.
5. Ψαλιδίστε τις άκρες της κορδέλας σας, όπως στην εικόνα 4. Τέλος, κολλήστε και το κλουβί πάνω στη σατέν άσπρη κορδέλα.

Ο σελιδοδείκτης σας με το κλουβί σε σχήμα καρδιάς είναι έτοιμος!

Εικόνα 1 
Εικόνα 2
Εικόνα 3
Εικόνα 4

Η Μαρία Χατζή είναι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ. Είναι επίσης και αυτοδίδακτη καλλιτέχνης, σχεδιάστρια χειροτεχνιών (για παιδιά και ενήλικες), χειροποίητων κοσμημάτων και μικροδιακοσμητικών. Ασχολείται με τη Δημιουργικότητα (Δημιουργική Χειροτεχνία και Δημιουργική Γραφή) εδώ και δεκαπέντε χρόνια.
Τώρα δεν εργάζεται πλέον ως καθηγήτρια Αγγλικών. Αφιερώνει αρκετό από τον χρόνο της στις εκδηλώσεις των δημοτικών βιβλιοθηκών στον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου συμμετέχει εθελοντικά με εργαστήρια διαφόρων δημιουργικών δραστηριοτήτων (κατασκευές και δημιουργική γραφή) κυρίως για παιδιά, αλλά και παρουσιάσεις μεθόδων και τεχνικών δημιουργικής χειροτεχνίας για ενήλικες. Επίσης γράφει σχετικά άρθρα και οδηγίες για χειροποίητες κατασκευές στο διαδίκτυο, στην Αγγλική γλώσσα. Η εθελοντική της συμμετοχή στις εκδηλώσεις των βιβλιοθηκών, καθώς και η συγγραφή του mini e-book "Ο μαγικός κύριος Κολοτούμπας γράφει ιστορίες" με Creative Commons License είναι προσφορά κοινωνικού έργου (χωρίς οικονομικό όφελος για την ίδια), σε μια προσπάθεια προώθησης της δημιουργικότητας και στη χώρα μας.

Δημοσίευση σχολίου