Η Σαΐτα συμμετέχει στην εβδομάδα «Διάβασε ένα ebook»


2002: διοργανώνεται για πρώτη φορά από τη συγγραφέα Rita Y. Toews η εβδομάδα “Read an e-Book” («Διάβασε ένα ebook») με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρονικής ανάγνωσης. Η ιδέα γρήγορα υιοθετείται και αγκαλιάζεται από αναγνώστες, συγγραφείς, εκδότες και δημοσιογράφους, αποκτώντας διεθνή απήχηση.

2012: η Βιβλιοθήκη του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών τουΑΠΘ (ΤΗΜΜΥ) δηλώνει για πρώτη φορά συμμετοχή από την Ελλάδα στην εβδομάδα, ανεβάζοντας, μεταξύ άλλων ενεργειών και δράσεων, ένα σχετικό ιστολόγιο.


2013: Η Σαΐτα στηρίζει μαζί με άλλους εκδότες, συγγραφείς, βιβλιόφιλους, ιστοσελίδες και ιστολόγια, την εβδομάδα «Διάβασε ένα ebook» που διοργανώνεται το διάστημα 3-9 Μαρτίου 2013. Οι δράσεις της περιλαμβάνουν:
- απελευθερώσεις παιδικών παραμυθιών για την ημέρα έναρξης (Κυριακή, 3/03) και λήξης (Σάββατο, 9/03) της εβδομάδας με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους μικρούς αναγνώστες για τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρονικής ανάγνωσης.
- με την ευκαιρία της εβδομάδας και με αφορμή τον στόχο της, αρχίζει να μεταφράζει την ιστοσελίδα και ορισμένα από τα παιδικά ψηφιακά της βιβλία στην Αγγλική γλώσσα ώστε να μοιραστεί με ακόμη περισσότερους αναγνώστες την ιδέα για το ελεύθερο ταξίδι των βιβλίων
- φιλοξενία διαφόρων άρθρων για τα ebooks από συγγραφείς
- ανάρτηση banner για την εβδομάδα «Διάβασε ένα ebook» στο πάνω μέρος κάθε σελίδας του website των Εκδόσεων
- προσθήκη στη φωτογραφία εξωφύλλου της σελίδας των εκδόσεων στο facebook του banner της εβδομάδας «Διάβασε ένα ebook»
- σχεδιασμό banner για την εβδομάδα «Διάβασε ένα ebook», εμπλουτίζοντας την ήδη πλούσια συλλογή για την προώθηση της εβδομάδας

Σημείωση: η Σαΐτα ενημερώθηκε για την εβδομάδα «Διάβασε ένα ebook» από τον Ηλεκτρονικό Αναγνώστη μέσω αυτής της ανάρτησης.

Δημοσίευση σχολίου