Η Απολλώνια Παραμυθιώτη γράφει για τη συνεργασία της με τη Σαΐτα


Στην αρχή, όπως κάθε άνθρωπος, αναζητούσα εργασία. Χάρις την αδερφή μου γνώρισα τις Εκδόσεις Σαΐτα και σκέφτηκα να επικοινωνήσω μαζί τους μέσω του facebook. Να δω ποιοι είναι, τι κάνουν και να τους δείξω τις δικές μου ιδέες που ξεπετάγονται από τα σχέδιά μου. Τον δικό μου κόσμο που είναι γεμάτος δράκους, νεράιδες, ξωτικά, αλλά και σκανταλιάρικα παιδιά, προβληματισμένους ενήλικες, πολιτείες άλλων καιρών αλλά και της σύγχρονης καθημερινότητας.


Μετά από τη διαδικτυακή μας επαφή, επικοινωνήσαμε και μέσω τηλεφώνου. Η ιδέα ενός ebook δεν ήταν αυτή που με κέρδισε τόσο όσο η ιδέα ενός ελεύθερου ebook!
Έτσι αποφάσισα να συνεργαστώ και να βοηθήσω κι εγώ σ’ αυτήν την πρωτοβουλία. Οι μέρες περνούσαν και όσο περισσότερο γνώριζα τους ανθρώπους της Σαΐτας, τόσο με κέρδιζαν χάρις τον σωστό, κόσμιο και φιλότιμο χαρακτήρα τους.
Στις Εκδόσεις Σαΐτα συνάντησα νέους ανθρώπους γεμάτους σοφία και μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους με την αγνότητα ενός παιδιού. Έμαθα πως δε χρειάζεται κόπος για ένα όμορφο βιβλίο, όσο η θέληση για να δημιουργηθεί αυτό.
Κάθε νέο βιβλίο τους, με ταξίδευε σε μέρη όμορφα, μαγικά. Σαν αναγνώστρια, γνώρισα ήρωες που νοιάζονται για τα κοινωνικά ζητήματα και βοηθούν με τον δικό τους τρόπο. Αρκετούς από αυτούς τούς ζωντάνεψα με την εικονογράφησή μου περνώντας ώρες που κάθε δημιουργός νιώθει πολύτιμες καθώς γίνεται κι αυτός «ένας για όλους» κι αισθάνεται πως το «όλοι για έναν», είναι η πραγματικότητα.
Για μένα, η Σαΐτα είναι μια πανέμορφη παρέα γεμάτη συναισθήματα που θα με συντροφεύουν για πάντα. Ένα όμορφο βιβλίο που σού δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο να το διαβάσεις αλλά και να συνδημιουργήσεις, μια συναρπαστική εμπειρία. Είναι τρόπος ζωής!

Η Απολλώνια Παραμυθιώτη γεννήθηκε το 1994 και κατάγεται από την Κέρκυρα.
Από μικρή είχε πάθος με τη ζωγραφική καθώς από τεσσάρων ετών έδειξε ότι έχει κλίση σ’ αυτήν.
Είναι αυτοδίδαχτη ζωγράφος, έχει κερδίσει σε Πανευρωπαϊκούς Διαγωνισμούς, όπως το 2009 με θέμα «Έρευνα και Καινοτομία» και σκοπός της είναι να γίνει η καλύτερη ζωγράφος.
Μόλις τελείωσε το σχολείο, το 2012, και θα ήθελε να μπει στη Σχολή Καλών Τεχνών.
Όνειρό της επίσης είναι να διδαχτεί από κάποιον μεγάλο ζωγράφο.


Από τις Εκδόσεις Σαΐτα κυκλοφορούν τα παρακάτω έργα με την εικονογράφηση της Απολλώνιας:

Δημοσίευση σχολίου