«Μια σειρά από τρομαχτικά γεγονότα» σε e-reader!


   Όσο περνάει ο καιρός βλέπουμε ότι όλο και περισσότεροι βιβλιόφιλοι στρέφονται στην απόκτηση ενός ηλεκτρονικού αναγνώστη. Ειδικότερα, έχω παρατηρήσει ότι η ανοιχτή λογοτεχνία στο διαδίκτυο και τα δωρεάν ebook που ελευθερώνονται, έχουν αρχίσει να κερδίζουν αρκετούς υποστηρικτές. Παίρνοντας λοιπόν αφορμή από την εβδομάδα «Διάβασε ένα ebook», αποφάσισα να δω με τα μάτια του αναγνώστη μέσω της συσκευής Kindle που αγόρασα πριν από αρκετούς μήνες, πώς φαίνεται το μυθιστόρημά μου με τίτλο «Μια σειρά από τρομαχτικά γεγονότα» το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Σαΐτα.
   


   Αρχικά, θα ήθελα να αναφέρω πως έχει ιδιαίτερη σημασία αν το ebook έχει σχεδιαστεί καλά έτσι ώστε να μη χρειάζεται να το επεξεργαστεί περαιτέρω ο αναγνώστης για να είναι δυνατή η ψηφιακή του ανάγνωση με τη συσκευή, χάνοντας έτσι τη ζωντάνια του, το διακαή πόθο για να «ρουφήξει» το βιβλίο και βεβαίως τον πολύτιμο χρόνο του! Γιατί, ας μη γελιόμαστε, αν το βιβλίο είναι κακοφτιαγμένο, τότε απωθεί τον μελλοντικό αναγνώστη από την απολαυστική του ανάγνωση.
   Ευτυχώς, διαβάζοντας το βιβλίο, παρατήρησα πως δε χρειαζόταν περαιτέρω επεξεργασία και όλα ήταν στην εντέλεια. Για του λόγου το αληθές παραθέτω μερικές φωτογραφίες που τεκμηριώνουν τις παραπάνω απόψεις μου:




   Εφόσον είδατε τις φωτογραφίες, νομίζω πως μπορώ να συνεχίσω! Επιπλέον, θέλω να μοιραστώ μαζί σας πως παρότι προτιμώ το έντυπο από το ψηφιακό βιβλίο, ευχαριστήθηκα ιδιαίτερα την ψηφιακή ανάγνωση από την οθόνη του Kindle. Έτσι κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το ηλεκτρονικό βιβλίο δεν υστερεί σε τίποτα από το έντυπο.
   Αντιθέτως, πιστεύω πως στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, δίνει στον αναγνώστη τη δυνατότητα να διαβάσει δωρεάν τα τόσα ελεύθερα βιβλία που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο με άδειες Creative Commons και όχι μόνο! Οι περισσότεροι από εσάς θα ισχυριστείτε ότι δεν έχετε έναν κατάλληλο ψηφιακό αναγνώστη και ότι αυτοί έχουν απαγορευτικές τιμές. Δυστυχώς, εδώ θα πρέπει να συμφωνήσω με την παραπάνω άποψη. Στη χώρα μας είναι γεγονός ότι οι συσκευές ανάγνωσης έχουν υψηλές τιμές. Ωστόσο, μερικές φορές υπάρχουν και κάποιες ευκαιρίες που αξίζει να τις αναζητήσετε και, εν τέλει, να βγείτε κερδισμένοι.
   Ολοκληρώνοντας τις σκέψεις μου, θα ήθελα να τονίσω πως τόσο για το βιβλίο μου όσο και για τα υπόλοιπα βιβλία που κυκλοφορούν από τη Σαΐτα, δεν είναι αναγκαία η αγορά ενός ηλεκτρονικού αναγνώστη. Μπορείτε να διαβάσετε τα ebooks της Σαΐτας είτε στην οθόνη του υπολογιστή σας, είτε σε χαρτί με μια απλή εκτύπωση, το κόστος της οποίας εσείς καθορίζετε.
   Σας εύχομαι ολόψυχα καλή ανάγνωση!

Υ.Γ. Θα χαρώ πολύ να συζητήσω μαζί σας σχετικά με τα ψηφιακά βιβλία καθώς και για το δικό μου, το μυθιστόρημα «Μια σειρά από τρομαχτικά γεγονότα». Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: minosathkar@yahoo.gr ή να επισκεφτείτε το προσωπικό μου ιστολόγιο στη διεύθυνση: http://minosathkar.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου