Η Κατερίνα Παπαφράγκου γράφει για τη συνεργασία της με τη Σαΐτα


«Άνοιξη… και μετά χειμώνας και πάλι Άνοιξη και έτσι πέρασαν πολλά όμορφα Χριστούγεννα! Η φιλία δεν είναι εύκολο πράγμα. Μπορεί να διαβεί πολλά ανώμαλα μονοπάτια και απόκρημνες βουνοπλαγιές, μπορεί ακόμα να χαθεί σε αχανή ξέφωτα. Αν όμως είναι αληθινή και δεν σκέφτεται μόνο τον ένα της εαυτό, τότε μπορεί να γίνει ένα ανθισμένο ανοιξιάτικο λιβάδι.
…Μια  Βουνοπλαγιά της Χαράς!»


Το παραμύθι «Στη Βουνοπλαγιά της Χαράς» προέκυψε από την επιθυμία να μοιραστούν μικρά αλλά και μεγαλύτερα παιδιά μια ιστορία που μιλάει κυρίως για τη φιλία και την αφοσίωση σε αυτή. Δύο στοιχεία που συνήθως καταλήγουν μαζί μέσα από αντιθέσεις και συγκρούσεις διαφορετικών χαρακτήρων, όπως παρουσιάζονται οι δυο κεντρικοί ήρωες του παραμυθιού.
Οι ηλεκτρονικές Εκδόσεις Σαΐτα μου έδωσαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσω την επιθυμία με την έκδοση του παραμυθιού σε μορφή e-book. Γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω πολύ τους συντελεστές της προσπάθειας για την άψογη συνεργασία μαζί τους και το πολύ καλό αποτέλεσμα. Τον Ηρακλή Λαμπαδαρίου προσωπικά για τον σχεδιασμό και την επιμέλεια του βιβλίου, και την Ερμιόνη Κοντολαιμάκη για την ιδέα και την εκτέλεση της εικονογράφησης. 
Καλή επιτυχία λοιπόν στις Εκδόσεις Σαΐτα για τη σημαντική προσπάθειά τους στο ελεύθερο πέταγμα των βιβλίων.

Η Κατερίνα Παπαφράγκου σπούδασε στην Πάτρα και δουλεύει ως δασκάλα τα τελευταία χρόνια. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής και πιστεύει ότι το σωστό γράψιμο είναι μια διαδικασία που δε σταματάει ποτέ. Σαν παιδί, πάντα αγαπούσε τα κλασικά παραμύθια και της άρεσε να τα φαντάζεται και να τα ζωγραφίζει. Το επάγγελμά της όμως την έκανε να ξαναθυμηθεί, σαν μεγάλη πια, την αγάπη της για τις ιστορίες φαντασίας. Από τότε γράφει τη μια ιστορία μετά την άλλη με ήρωές της τα δέντρα και τα ζώα, τους αριθμούς αλλά και αντικείμενα που μιλάνε. Όλα αυτά δηλαδή που τα παιδιά μπορούν να δουν, να αγαπήσουν και να ονειρευτούν…

Δημοσίευση σχολίου