Η Σαΐτα προσγειώθηκε στο Bonusmall mag Φεβρουαρίου!


Δωρεάν ψηφιακά βιβλία από την ψυχή του δημιουργού στην καρδιά του αναγνώστη

Πώς μπορεί οποιοσδήποτε έχει γράψει ένα έργο μετά από αρκετές θυσίες και επιμονή, να συναντήσει τους αναγνώστες του χωρίς κόστος και να διαβαστεί, να συζητηθεί, να προκαλέσει, να αγαπηθεί; Πώς μπορεί o οποιοσδήποτε θέλει να αφιερώσει χρόνο στην ανάγνωση ενός βιβλίου, να έχει πρόσβαση σ’ αυτό άμεσα, δωρεάν, χωρίς εμπόδια, χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς περιορισμούς; Οι ψηφιακές, μη εμπορικές Εκδόσεις Σαΐτα απαντούν ξεκάθαρα, με έργα και όχι με λόγια, καλώντας σας να αφήσετε τα βιβλία να πετάξουν ελεύθερα!



   Μόλις τον Ιούλιο του 2012 ξεπήδησε η ιδέα για τη δημιουργία ενός διαδικτυακού χώρου όπου έργα νέων συγγραφέων συνομιλούν άμεσα, δωρεάν και ελεύθερα με το αναγνωστικό κοινό. Μακριά από το κέρδος, την εκμετάλλευση και την εμπορευματοποίηση της πνευματικής ιδιοκτησίας, οι Εκδόσεις Σαΐτα επιδιώκουν να επαναπροσδιορίσουν τις σχέσεις Εκδότη-Συγγραφέα-Αναγνώστη, καλλιεργώντας τον πραγματικό διάλογο, την αλληλεπίδραση και την ουσιαστική επικοινωνία δίχως προϋποθέσεις και περιορισμούς.
   Η συνεργασία, η ειλικρίνεια και η εμπιστοσύνη είναι τα βασικά συστατικά για να ξεκινήσουν το διαδικτυακό τους ταξίδι όλα τα βιβλία της Σαΐτας. Η δημιουργία τους ένας συνεχής διάλογος προτάσεων και αντιπροτάσεων. Κανένα πρόβλημα δεν είναι άλυτο όταν υπάρχει θέληση για ουσιαστική επικοινωνία, όταν έχεις διάθεση να ακούσεις τον άλλον, να ανταλλάξεις ιδέες και γνώσεις.
   Γιατί οι συνεργάτες των εκδόσεων αυτών θέλουν να βλέπουν τα έργα των συγγραφέων να πετάνε κι όχι να πετιούνται. Συνεργάτες οι οποίοι προσφέρουν αφιλοκερδώς τον χρόνο και τις γνώσεις τους για τον σχεδιασμό των ψηφιακών βιβλίων, που κατανοούν πόσο σημαντική είναι η αλληλοβοήθεια και ο εθελοντισμός. Βασικό τους σύνθημα: «Ένας για όλους και όλοι για έναν».
   Παρά το σύντομο χρονικό διάστημα του ταξιδιού της Σαΐτας με το πρώτο της βιβλίο να απελευθερώνεται τον Σεπτέμβριο, μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί 16 ψηφιακά βιβλία. Το πιο πρόσφατο είναι η συλλογή διηγημάτων «Το ταξίδι ενός χαρτονομίσματος», καρπός της πρώτης ανοικτής πρόσκλησης των εκδόσεων όπου συγκεντρώθηκαν 57 διηγήματα από τα οποία οι αναγνώστες επέλεξαν τα 30 πιο αγαπημένα τους.
   Ίσως το πιο συναρπαστικό είναι ότι η Σαΐτα δεν ησυχάζει στιγμή. Θυμίζει ένα μεγάλο εργοστάσιο όπου τα μηχανήματα είναι πάντα σε λειτουργία και οι πρωτότυπες και δημιουργικές ιδέες παράγονται με φρενήρεις ρυθμούς.
   Τα λόγια πραγματικά γίνονται έργα σ’ έναν χώρο ελεύθερης δημιουργικότητας απαλλαγμένο από σκοπιμότητες, συμφέροντα και κερδοσκοπικές τακτικές.
   Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Σαΐτας στη διεύθυνση www.saitapublications.gr και περιηγηθείτε στα βιβλία της, επιλέξτε τα αγαπημένα σας και κατεβάστε τα, μοιραστείτε τα με τους φίλους σας, ανεβάστε τα σε ιστοσελίδες και ιστολόγια, εκτυπώστε τα, απολαύστε τα! Δωρεάν φυσικά!

Μπορείτε να δείτε το παραπάνω άρθρο στις σελίδες 50-51 του περιοδικού (Τεύχος 11, Φεβρουάριος 2013) και να διαβάσετε κι άλλα ενδιαφέροντα άρθρα, πατώντας εδώ.

* * *

Λίγα λόγια για το Bonusmall magaz!ne από τους ίδιους τους δημιουργούς του...


Το i του Magaz!ne (που σημαίνει info, πληροφορία) το αναποδογυρίσαμε και το κάναμε θαυμαστικό γιατί πιστεύουμε περισσότερο στην έκπληξη!
Δημιουργήσαμε αυτό το περιοδικό με φίλους, που όλοι μας εκπλήσσουν, με τα κείμενά τους και μας συγκινούν. Γράφουμε για όλα αυτά που αγαπάμε, που θαυμάζουμε, που μας θυμώνουν, που δικαιολογούμε, που θέλουμε ν’ αλλάξουμε.
Όλοι εμείς στο περιοδικό, πιστεύουμε ότι δεν είναι «τυχαίο» που βρεθήκαμε σ’ αυτό το όχημα που λέμε ...“Μagaz!ne”.

Δημοσίευση σχολίου