Το ταξίδι ενός χαρτονομίσματος – Ηλεκτρονική φόρμα ψηφοφορίας

        Με μεγάλη χαρά σας καλούμε να διαβάσετε τα 57 διηγήματα που συμμετέχουν στην πρώτη ανοικτή πρόσκληση των Εκδόσεων Σαΐτα, των Εκδόσεων που αφήνουν τα βιβλία να πετάξουν ελεύθερα, και να επιλέξετε μέσω της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας ψηφοφορίας τα 30 πιο αγαπημένα σας, οδηγώντας τα στο τελικό ebook που θα κυκλοφορήσει δωρεάν στο διαδίκτυο τον Ιανουάριο του 2013.
   Σ’ αυτό το πρόχειρο ebook δημοσιεύουμε τις συμμετοχές ανώνυμα, πάντα με την αναφορά του πρωτότυπου τίτλου τους, ώστε η ψηφοφορία να είναι αντικειμενική. Εννοείται πως στο τελικό ebook θα δημοσιευτούν τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων καθώς και σύντομο βιογραφικό τους σημείωμα και, εφόσον οι ίδιοι επιθυμούν, και φωτογραφία του προσώπου τους.

 Αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ σ’ όλους τους συμμετέχοντες που μας έδωσαν την ευκαιρία να ταξιδέψουμε με την ιστορία του χαρτονομίσματός τους και φυσικά που μοιράστηκαν μαζί μας τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις ιδέες τους.

Καλή, απολαυστική, ουσιαστική ανάγνωση!


Κατεβάστε το πρόχειρο ebook σε μορφή .pdf (μέγεθος αρχείου: 1,07MB)

* * *

Οδηγίες προς αναγνώστες-ψηφοφόρους:
- Μπορείτε να ψηφίσετε μέχρι 2 διηγήματα που ξεχωρίσατε από τα 57 που συμμετέχουν στο πρόχειρο ebook της συλλογής
- Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας, θα πρέπει να συμπληρώσετε υποχρεωτικά το ονοματεπώνυμό σας, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (e-mail) και τουλάχιστον το πρώτο πεδίο από αυτά που σας ζητούν να υποδείξετε τον αριθμό του διηγήματος που ξεχωρίσατε
- Η συμπλήρωση του δεύτερου πεδίου με τον αριθμό του διηγήματος που επιθυμείτε να ψηφίσετε δεν είναι υποχρεωτική και μπορείτε να αφήσετε λευκό το συγκεκριμένο πεδίο
- Μπορείτε να ψηφίσετε μόνο μία φορά. Σε περίπτωση που έχουν υποβληθεί περισσότερες της μιας ψήφου με την ίδια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μετράει μόνο η πρώτη ψήφος.
- Όπως είναι αυτονόητο, οι συμμετέχοντες δεν μπορούν να ψηφίσουν το έργο τους αλλά φυσικά και μπορούν να ψηφίσουν έργο ή έργα άλλων συμμετεχόντων. 
- Η διάρκεια της ψηφοφορίας αρχίζει από σήμερα (1.12.2012) και θα ολοκληρωθεί στις 30 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 23:00
- Θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα το χρόνο σας να μοιραστείτε μαζί μας σκέψεις, ιδέες, σχόλια και εντυπώσεις σας από την πρώτη ανοικτή πρόσκληση των Εκδόσεών μας με σκοπό να μας βοηθήσετε να γίνουμε καλύτεροι
- Το διήγημα με αριθμό 23. Πεταμένη Ρεντιγκότα ΔΕ συμμετέχει στη διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας καθώς διαπιστώθηκε ότι έχει ήδη δημοσιευτεί, κάτι που δε συμφωνεί με τις οδηγίες της ανοικτής πρόσκλησης. Όσες ψήφους κι αν πάρει, δε θα καταμετρηθούν.

[Η φόρμα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας έχει διαγραφεί καθώς η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 23:00. Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας]

9 σχόλια:

  1. Και . ( τελεία) και - (παύλα).! Να αρχίσουμε να λέμε τις γνώμες μας καλύτερα. Εγώ διαβάζω ακόμη και θα τολμήσω σύντομα.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πιο ολοκληρωμένο μου φαίνεται το ''100 Δολλάρια''.
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οποιοσ εχει πιο πολουσ φιλουσ στο facebook αυτοι θα κερδισουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν οι συμμετέχοντες έχουν δημοσιοποιήσει τον αριθμό του διηγήματος με το οποίο συμμετέχουν και ζητούν την ψήφο φίλων και γνωστών. Είναι στην κρίση του καθενός να πράξει κατά πως σκέφτεται. Από την πλευρά μας κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να προκύψει ένα αντικειμενικό αποτέλεσμα επιλογής των 30 διηγημάτων που θα συγκροτήσουν το τελικό ebook της συλλογής "Το ταξίδι ενός χαρτονομίσματος". Αν μερικοί από τους συμμετέχοντες δημοσιεύσουν τον αριθμό του διηγήματός τους, τότε σαφώς και το αποτέλεσμα θα αλλοιωθεί και δε θα αναδειχθεί η πραγματική αξία των διηγημάτων. Απλά θα γίνει μια ψηφοφορία για το ποιος έχει τους περισσότερους φίλους που κινητοποίησε για να ψηφίσουν το διήγημά του, όπως πολύ σωστά αναφέρετε στο σχόλιό σας. Δε σας κρύβουμε πως θα θέλαμε να υπάρξει μια επιτροπή αξιολόγησης ή ένα ποσοστό π.χ. 70-30 στην αξιολόγηση των διηγημάτων (70% η κρίση της επιτροπής, 30% η κρίση των αναγνωστών-ψηφοφόρων). Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό λόγω του νεοσύστατου των Εκδόσεών μας. Ελπίζουμε στην κατανόησή σας.

      Διαγραφή
  4. nai k ego nomizo tha itan pio antikeimeniko na iparksei k epitropi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εγω λογο του οτι δεν εχω facebook ουτε twiter σκεφτομαι σοβαρα να αποσυρω το δικο μου που εκτοσ οτι η διαδικασια δεν θα ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα ενα αλλο ειναι οτι οι οροι αλλαξαν εν μερη ,δηλαδη μερικοι ξεκινουν κ τελειωνουν οπωσ τουσ βολεψει ενω υπηρχαν σαφη οροι πωσ να ξεκινα κ πωσ να τελειωνει το κειμενο..
    εκτοσ αυτου ποσοι θα διαβασουν 57 κειμενα κ να αποφασισουν??επρεπε να υπαρχει επιτροπη αν μιλαμε για μια σοβαρη προσπαθεια απο τουσ υπευθυνους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε κάθε δικαίωμα να αποσύρετε το διήγημα με το οποίο συμμετέχετε στη διαδικασία ανάδειξης των 30 διηγημάτων που θα συγκροτήσουν το τελικό συλλογικό ebook. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σχετικά για να ακυρώσουμε τις ψήφους που συγκέντρωσε το διήγημά σας μέχρι στιγμής και να ενημερώσουμε τους ψηφοφόρους που θα θελήσουν να επιλέξουν τα δυο διηγήματα που τους ικανοποίησαν μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου.
      Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και σχηματισμού λαθεμένων εντυπώσεων, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι με τη συμμετοχή σας στην ανοικτή πρόσκληση αποδεχθήκατε, μεταξύ άλλων, το δικαίωμά μας να αλλάξουμε τους όρους της ανοικτής πρόσκλησης, ακόμη και να την ακυρώσουμε. Επίσης, μερικοί ξεκινούν και τελειώνουν το διήγημά τους χωρίς να ακολουθούν την οδηγία που αναφέρθηκε αρχικά στην ανοικτή πρόσκληση καθώς εκδώσαμε σχετική ανακοίνωση που μπορείτε να διαβάσετε εδώ: http://www.saitapublications.gr/2012/10/opencall-clarification.html αρκετές εβδομάδες πριν την ολοκλήρωση υποβολής των συμμετοχών. Θα μπορούσατε λοιπόν και εσείς αλλά και ο κάθε συμμετέχων που είχε στείλει το διήγημά του, να στείλετε ξανά την καινούρια μορφή του διηγήματός σας χωρίς να ακολουθεί την αρχική οδηγία. Από τη στιγμή που δε λάβαμε κάποιο ηλεκτρονικό σας μήνυμα, θεωρήσαμε πως θέλετε να συμμετέχετε με την αρχική μορφή του διηγήματός σας.
      Σαφώς και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δε θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα εφόσον οι συμμετέχοντες διαφημίσουν το διήγημα με το οποίο συμμετέχουν και προσκαλέσουν φίλους και γνωστούς να τους υποστηρίξουν με την ψήφο τους. Αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Τέλος, δεν καταλαβαίνουμε την αναφορά σας στην έλλειψη λογαριασμού σας στο facebook και στο twitter. Δηλαδή αν διαθέτατε λογαριασμούς στις συγκεκριμένες υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης θα προσκαλούσατε τους φίλους σας να στηρίξουν το διήγημά σας;
      Το να χαρακτηριστεί ως σοβαρή μια προσπάθεια, εξαρτάται κυρίως από τους συμμετέχοντες, το ήθος τους, την καλλιέργειά τους, τον χαρακτήρα τους, τη συμπεριφορά τους. Ο νοών νοείτω.

      Διαγραφή
  6. Να σοβαρευτούμε! Οσοι συμμετείχαμε σε όλο αυτό ξέραμε ακριβώς με τι έχουμε να κάνουμε. Οι οδηγίες ήταν ακριβείς, η πρόσκληση και οι διευκρινίσεις θα έπρεπε να καλύπτουν και τον πιο ανόητο. Οταν είπα (ήμουν το δεύτερο ανώνυμο σχόλιο) ας αρχίσουμε να λέμε τις γνώμες μας, υπέθετα πως θα ξεκινούσε ένας διάλογος σχετικά με την έμπνευση των συγγραφέων. Μου προκαλούν αηδία τα αναίτια παράπονα και η μίζερη άποψη κάποιων που προσπαθούν, μάλλον, περισσότερο να παρηγορήσουν εαυτόν με το στραβωμένο ύφος του ηττημένου. Κι αυτό πριν καν δουν το αποτέλεσμα.
    Εγώ το έγραψα την προηγούμενη της διορίας που είχε δοθεί. Είχα πυρετό και ένα παιδί που με τραβούσε να παίξουμε. Είχα και τον καλύτερό μου φίλο όμως που μου έλεγε: "Δεν θα προλάβεις! Το έγραψες;" Και πήρα τηλέφωνο στις εκδόσεις, με το παιδί να μη με αφήνει να μιλήσω και την καρδιά μου ξαφνικά να αγωνία. Εκεί λοιπόν μου είπε κάποιος: "θα προλάβετε!" Κι έτσι ένας άγνωστος στη γραμμή μου έδωσε την τελική ώθηση και δεν εγκατέλειψα.
    Κι εσάς τι σας νοιάζουν όλα αυτά; Οχι, δεν σας αφορούν. Δεν σας αφορά ούτε πως διαθέτω λογαριασμούς Facebook, twitter αλλά κανείς δεν το ξέρει παρά μόνο ο κολλητός μου, ο οποίος υποψιάζομαι πως δεν θα το ψηφίσει γιατί υπάρχουν άλλα που του αρέσουν περισσότερο. Σας πληροφορώ πως ούτε εγώ θα το ψηφίσω γιατί ο χειρότερος φόβος μου είναι μήπως πάρει μία και μοναδική ψήφο. Τη δική μου…
    Σημασία έχει πως κάτι νιώσαμε για ένα … χαρτονόμισμα και το κάναμε λέξεις. Σημασία έχει το ταξίδι. Να σας πω και κάτι, το δικό μου είναι το καλύτερο! Και σε όποιον αρέσει!
    Εγώ ευχαριστώ τον "βλαμμένο" μου και τον τύπο στο τηλέφωνο .… Θα υπογράψω με ψεύτικο μονόγραμμα, γιατί και το παιχνίδι μετράει!
    ΑΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οποίος ζητιανευει ψήφους μέσω δικτύου η με οποιοδήποτε άλλο τροπο η μέσο είναι το λιγότερο που μπορω να πω φτωχός ηθικά ψυχικά και πνευματικά . Αυτο που αξίζει δεν είναι η Ιθάκη αλλα το ταξίδι προς αυτήν ...
    Εμμανουηλ Καππαδοκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή