«Το ταξίδι ενός χαρτονομίσματος» - Σημαντική διευκρίνιση


Καθώς συνεχίζουμε να λαμβάνουμε τα διηγήματα και τις παρατηρήσεις σας, στο πλαίσιο της ανοικτής πρόσκλησης για το πρώτο συλλογικό ψηφιακό βιβλίο των Εκδόσεών μας με θέμα «Το ταξίδι ενός χαρτονομίσματος», θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι παραβλέπουμε την εξής παράγραφο, που αναφέρεται στις οδηγίες της ανοικτής πρόσκλησης, εφόσον την παραβλέπει και ο συγγραφέας:

«Για να σχηματιστεί η εντύπωση στον αναγνώστη ότι τα διηγήματα ακολουθούν και δένουν αρμονικά το προηγούμενο με το επόμενο σαν μια ενιαία ιστορία, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φροντίσουν ώστε το διήγημά τους να έχει μια εισαγωγική πρόταση για το πώς βρέθηκε το χαρτονόμισμα στον πρωταγωνιστή της ιστορίας τους και στο τέλος να ολοκληρώνεται με μια φράση η οποία θα επιτρέπει στο χαρτονόμισμα να απελευθερωθεί από την κατοχή του πρωταγωνιστή και να συνεχίσει το ταξίδι του στο διήγημα ενός άλλου συμμετέχοντα».

Ήδη στο στάδιο του σχεδιασμού της ανοικτής πρόσκλησης μας δημιουργήθηκαν οι ίδιοι προβληματισμοί με αυτούς που έχουμε λάβει στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο, οι οποίοι αφορούν κυρίως τη δυσκολία στη συγγραφή της εισαγωγικής και της καταληκτικής πρότασης, εφόσον ο συγγραφέας αγνοεί τι προηγείται και τι έπεται του διηγήματος που καλείται να γράψει.

Πήραμε όμως την απόφαση να δοκιμάσουμε στην πράξη κατά πόσο θα μπορούσαν να υλοποιηθούν τα όσα γράψαμε στην ανοικτή πρόσκληση, αφήνοντας πάντοτε στους συγγραφείς να καθορίσουν την πορεία και την τελική μορφή του συλλογικού ebook βάση των διηγημάτων-συμμετοχών τους. Άλλωστε αυτός ακριβώς είναι και ο σκοπός της δημιουργίας μας: να υπερβαίνουμε εμπόδια και όχι να δημιουργούμε νέα.

Γι’ αυτό παραβλέπουμε την παραπάνω παράγραφο, εφόσον τη παραβλέπει και ο συγγραφέας και δεχόμαστε όλες τις συμμετοχές που δεν υπερβαίνουν τις 1.000 λέξεις και φυσικά ανταποκρίνονται στις υπόλοιπες οδηγίες της ανοικτής πρόσκλησης. Αν ο συγγραφέας επιθυμεί να γράψει μια γενική εισαγωγική και καταληκτική πρόταση στο διήγημά του είναι ευπρόσδεκτος να το κάνει.

Σας ευχαριστούμε για τα διηγήματα που μας αποστέλλετε και για το ενδιαφέρον σας να συμμετέχετε στο πρώτο συλλογικό ψηφιακό μας βιβλίο!

Δημοσίευση σχολίου