Η ανησυχητική πλευρά του ουρανού

ΤίτλοςΗ ανησυχητική πλευρά του ουρανού
ΣυγγραφέαςΑπολλώνιος ο Φαίαξ
ISBN: 978-618-5147-65-5

Συνεργάτες
Εξώφυλλο: Απολλώνιος ο Φαίαξ
Σελιδοποίηση: Ηρακλής Λαμπαδαρίου

Σύντομη περίληψη
Η «ανησυχητική πλευρά του ουρανού» αποτελεί μια πικρή παρωδία με κύρια πρόσωπα έναν μεσήλικα υπάλληλο λογιστηρίου και τον συγγραφέα - αφηγητή του μυθιστορήματος.
Ο πρώτος ζει ως τα σαράντα εννέα του χρόνια “…ανιαρά και άσκοπα, μέχρι που ανακάλυψε τις φάρσες…”, σαν αντίδοτο στο ασήκωτο βάρος που του προκαλεί η συναίσθηση της χαμένης ζωής του. Έχοντας εκτραπεί απ’ τον “ίσιο δρόμο” με δική του ευθύνη, βρίσκεται  εκτεθειμένος στη δίνη της οικονομικής κρίσης που τον σαρώνει και τον οδηγεί κυριολεκτικά στον πάτο της κόλασης.
Ο δεύτερος είναι νέος. Ονειρεύεται να γράψει το “μεγάλο” μυθιστόρημα που θα τον κάνει διάσημο, αλλά έχει διαλέξει λάθος ήρωα. Ο στόμφος του ύφους του έρχεται συχνά σε αντίθεση με όσα αφηγείται, ενισχύοντας την παρωδία. Φυσικά μπορεί να γίνει αόρατος, να περάσει από τοίχους και να διαβάσει τη σκέψη των άλλων.

Η αρχική περιφρόνηση ή αντιπάθεια μεταξύ τους, γίνεται αμοιβαία συμπάθεια και φιλία καθώς οι ζωές τους μπλέκονται, ενώ στο φόντο της κοινής τους πορείας διαγράφονται οι σκιές της “Πεντάμορφης Ξανθιάς Φαρμακοποιού”, του “Μαύρα Γυαλιά”, των “Κοιμούνται Νωρίς” και μερικών άλλων ακόμη συμπρωταγωνιστών.

Το συγκεκριμένο βιβλίο πετάει ελεύθερα στο Διαδίκτυο από τον Σεπτέμβριο του 2015.

Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει αποσυρθεί μετά από σχετικό αίτημα του συγγραφέα.

Το συγκεκριμένο βιβλίο, όπως και όλα τα βιβλία των Εκδόσεών μας, ταξιδεύει ελεύθερα στο Διαδίκτυο με άδεια Creative Commons 


  
(Αναφορά Δημιουργού – Μη εμπορική χρήση - Όχι παράγωγα έργα 3.0 Ελλάδα)

Δημοσίευση σχολίου