Ο Μανόλης Ξαγοραράκης γράφει για τη συνεργασία του με τη Σαΐτα

Ονομάζομαι Μανόλης Ξαγοραράκης, και μόλις πρόσφατα (το Γενάρη του 2015) μου δόθηκε η ευκαιρία από τον κύριο Ηρακλή Λαμπαδαρίου και τη σαΐτο-ομάδα ώστε να απελευθερώσω επιστημονική γνώση, η συγγραφή της οποίας ήταν για μένα μία «Οδύσσεια» την οποία άρχισα το 2001 και ολοκλήρωσα πρόσφατα. Πρόκειται για μία αναλυτική θεωρία, με βάση την οντότητα του αριθμού και τον τρόπο με τον οποίο υπάρχει και σχετίζεται. Πρόκειται για ένα πεδίο γνώσης στο οποίο προσφέρονται καθαρές αποδείξεις, και το οποίο ταράζει τα επιστημονικά δεδομένα. Είναι μία θεωρία γραμμένη από τα πλέον κοινά, άρα αδιαμφισβήτητα, στοιχεία της λογικής, και απευθύνεται στους ανθρώπους ανεξαρτήτως μόρφωσης και σπουδών.

Έχω εντυπωσιαστεί από τον κύριο Ηρακλή Λαμπαδαρίου και τη σαϊτο-ομάδα, διότι οι άνθρωποι αυτοί πραγματικά δεν διστάζουν να αποφασίσουν με κριτήριο την μη κερδοσκοπική προσφορά της γνώσης, και με εμπιστοσύνη σε αυτό που λέγεται απελευθέρωση της γνώσης.

Η άποψή μου είναι ότι, αν είναι να είμαστε αδίστακτοι για κάτι, ας είμαστε αδίστακτοι στο να αγκαλιάζουμε τη γνώση. Γνώση αντικειμενική, γνώση την οποία χαρακτηρίζει η απόδειξη. Με αυτή τη νοοτροπία και απόφαση, η γνώση απελευθερώνεται (και γι αυτό προσωπικά ευγνωμονώ τις Εκδόσεις Σαΐτα) ώστε να γίνει γνωστή, να κριθεί και, αν και όσο αξίζει, να αξιοποιείται από τον άνθρωπο.


Φίλε Ηρακλή, σε ευχαριστώ για το ότι μου δίνεις την ελευθερία να δίνω!


Γνωρίστε τον Μανόλη...

Ο Εμμανουήλ Ξαγοραράκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, στις 6 Ιουνίου του 1978. Μεγάλωσε στους Αγίους Δέκα, ένα χωριό στην κοιλάδα της Μεσσαράς του νομού Ηρακλείου Κρήτης, όπου και διαμένει. Από πολύ μικρή ηλικία το περιβάλλον του τον ξεχώριζε για την ιδιαίτερη λεκτική ικανότητά του, και τους ταλαιπωρούσε με τις απρόσμενες απορίες και τις ανεξάντλητες ερωτήσεις του πάνω σε θέματα λογικής και κοσμολογικής φύσεως, όπως το γιατί και πώς το φεγγάρι υπάρχει και το βλέπουμε να λάμπει και να μην πέφτει. Υπήρξε ως επί το πλείστον επιμελής και άριστος μαθητής στα σχολικά του χρόνια. Από τότε που θυμάται τον εαυτό του ζορίζει και στύβει το μυαλό του πάνω στο οποιοδήποτε, επιστημονικό και μη, θέμα το οποίο έχει για αυτόν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τα χρόνια της ανάπτυξής του ήταν ιδιαίτερα δύσκολα από ψυχολογικής απόψεως, λόγω του κοινωνικά αρνητικού πυρηνικού περιβάλλοντός του. Έτσι, στα 17 του χρόνια αποφάσισε και έκανε ψυχοθεραπεία. Η Παιδοψυχίατρος - Ψυχοθεραπεύτρια Κατερίνα Μπιτζαράκη ήταν ο πρώτος "άγγελος" που βρέθηκε τότε στο δρόμο της ζωής του. Προέκυψε η έως και σήμερα φιλία του με την κυρία Μπιτζαράκη, για την οποία έχει μεγάλη ευγνωμοσύνη. Στα 18 χρόνια του έγινε σπουδαστής της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης (1996-1999) από την οποία και αποφοίτησε. Έχει εργαστεί ως καθηγητής Αγγλικών στον ιδιωτικό τομέα (φροντιστήρια ξένων γλωσσών), έχοντας την επάρκεια και άδεια διδασκαλίας της Αγγλικής (Proficiency Certificate: University of Michigan & University of Cambridge). Είναι κάτοχος Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας (GR: 1006749) και έχει στο ενεργητικό του μερικά υψηλής πρωτοτυπίας επιστημονικά συγγράμματα, τα οποία όλα αποτελούν προϊόν της αποκλειστικά προσωπικής του προσπάθειας και εργασίας. Είναι συνειδητά Χριστιανός Ορθόδοξος, και ακραιφνώς Έλληνας. Έχει αγάπη για τη Δογματική Θεολογία, την Ψυχολογία/Ψυχοθεραπεία και την Αναλυτική Φιλοσοφία.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Μανόλη μέσω e-mail ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του.

Δημοσίευση σχολίου