Ασκήσεις Μαθηματικής Οικονομικής Ανάλυσης

ΤίτλοςΑσκήσεις Μαθηματικής Οικονομικής Ανάλυσης
Συγγραφέας: Γεώργιος Κ. Σιάρδος
ISBN: 978-618-5147-11-2

Συντελεστές
Σχεδιασμός εξωφύλλου, σελιδοποίηση: Ηρακλής Λαμπαδαρίου

Σύντομη περίληψη
To έργο απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των Οικονομικών Επιστημών και της Διοίκησης Επιχειρήσεων, σε αποφοίτους των παραπάνω Σχολών, καθώς και σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς σπουδαστές όλων των οικονομικών κατευθύνσεων. Ενδιαφέρει, ακόμη, τους σπουδαστές και αποφοίτους της μαθηματικής επιστήμης που θα επιθυμούσαν να κατανοήσουν, με βάση τη μαθηματική λογική, τον τρόπο οργάνωσης, λειτουργίας και αλληλεπίδρασης των οικονομικών μονάδων ενός μικροοικονομικού συστήματος. Σίγουρα, αποτελεί αναγκαίο βοήθημα για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης του μαθήματος των αρχών της Οικονομικής Θεωρίας, του πεδίου των επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης.

Περιέχει τις λύσεις 250 ασκήσεων, των οποίων οι εκφωνήσεις δίνονται στο τέλος του καθενός από τα εννέα ομώνυμα κεφάλαια του προηγηθέντος σε έκδοση έντυπου έργου με τον τίτλο «Μαθηματική Οικονομική Ανάλυση». Η αρίθμηση και η εκφώνηση των ασκήσεων στο παρόν σύγγραμμα είναι η ίδια με αυτή που ακολουθείται στο προαναφερόμενο πόνημα και με σειρά αντίστοιχη της θεωρίας που αυτό περιλαμβάνει.


Επισημαίνεται ότι χρησιμοποιούνται οι ίδιοι συμβολισμοί όρων με αυτούς  του προαναφερόμενου έντυπου έργου, προκειμένου να διευκολυνθεί ο αναγνώστης στην κατανόηση των οικονομικών εννοιών και σχέσεων με βάση τη μαθηματική ορολογία. Τέλος, παρατίθεται σημαντικός αριθμός βιβλιογραφικών αναφορών ελληνικής και ξενόγλωσσης βιβλιογραφίας που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά τη συγγραφή του παρόντος πονήματος.

Το συγκεκριμένο βιβλίο πετάει ελεύθερα στο Διαδίκτυο από τον Ιανουάριο του 2015.


Κατεβάστε το βιβλίο σε μορφή .pdf (μέγεθος αρχείου: 5,69 ΜB)



Το συγκεκριμένο βιβλίο, όπως και όλα τα βιβλία των Εκδόσεών μας, ταξιδεύει ελεύθερα στο Διαδίκτυο με άδεια Creative Commons 

  
(Αναφορά Δημιουργού – Μη εμπορική χρήση – Όχι παράγωγα έργα 3.0 Ελλάδα)

Δημοσίευση σχολίου