Δωρεάν βιβλία με τα φτερά μιας Σαΐτας

Άρθρο για τις Εκδόσεις Σαΐτα, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Πολιτική και Οικονομική Εφημερίδα Έκδοση Κύπρου ΛΤΔ, στήλη "Πολιτισμός", Αύγουστος 2014

Θα μπορούσαν ποτέ να ταξιδέψουν βιβλία πάνω στα φτερά μιας σαΐτας και να συναντήσουν τους αναγνώστες τους από την οθόνη υπολογιστών, tablets και κινητών τηλεφώνων; Την απάντηση δίνουν οι μη εμπορικές Εκδόσεις Σαΐτα (www.saitapublications.gr) που έχουν καταφέρει μόλις σε δυο χρόνια να απελευθερώσουν στο διαδίκτυο περισσότερα από 100 βιβλία σε Ελληνικά, Αγγλικά και Ιταλικά.


Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία με σύνθημα «Αφήστε τα βιβλία να πετάξουν ελεύθερα!», επιτρέπει στους συγγραφείς να διαθέτουν δωρεάν τα έργα τους στους αναγνώστες οι οποίοι δεν χρεώνονται για τα κατεβάσματα των βιβλίων που επιλέγουν. Οι σχέσεις Εκδότη-Συγγραφέα-Αναγνώστη επαναπροσδιορίζονται, καλλιεργώντας τον πραγματικό διάλογο, την αλληλεπίδραση και την ουσιαστική επικοινωνία του έργου με τον αναγνώστη δίχως προϋποθέσεις και περιορισμούς. Επίσης δίνεται η δυνατότητα σε νέους δημιουργούς να παρουσιάσουν το ταλέντο τους στους επισκέπτες της σελίδας καθώς και σε νέους επιστήμονες, όπως φιλόλογοι που αναλαμβάνουν την επιμέλεια και τις διορθώσεις των κειμένων, να αποκτήσουν εμπειρία στον χώρο των εκδόσεων, αυξάνοντας τις πιθανότητες εύρεσης μιας αμειβόμενης θέσης εργασίας.


«Πετάξτε» κι εσείς με τα πολύχρωμα φτερά της Σαΐτας, διαβάζοντας δωρεάν μυθιστορήματα, συλλογές διηγημάτων, νουβέλες, αφηγήματα, παραμύθια καθώς και εκπαιδευτικά και επιστημονικά έργα.

[Δείτε εδώ το άρθρο όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"]

Δημοσίευση σχολίου