Φεστιβάλ Αθλημάτων και Παιχνιδιών «Φτου και παίζει!»

Το παιχνίδι ξεκινά, βγαίνουμε όλοι στις γειτονιές!

Ο Πελοπίδας ο Πυγολαμπίδας, υπήρξε παιδί μιας προηγούμενης γενιάς. Τότε, που ήξεραν να περνάνε υπέροχα παίζοντας παιχνίδια, απλά, στις γειτονιές μαζί με άλλα παιδιά. Τα γέλια κι οι φωνές τους πλημμύριζαν τα σοκάκια και δεν ήταν λίγες οι φορές που όλο και κάποιος γείτονας έβγαινε στο μπαλκόνι για να τους φωνάξει να κάνουν ησυχία.

Τα χρόνια πέρασαν, κι ο Πελοπίδας είναι τώρα γονιός μιας γλυκύτατης κόρης… της Ντάλιας της Βεντάλιας. Ένα ιδιαίτερο κορίτσι, που όμως είναι πολύ κλειστό στον εαυτό της. Αδιαφορεί για τα άλλα παιδιά και δεν θέλει να συμμετέχει μαζί τους σε παιχνίδια, ούτε καν σε συζητήσεις.

Όλα πρέπει να αλλάξουν κι η Ντάλια να ανακαλύψει τον όμορφο κόσμο των παιχνιδιών της γειτονιάς. Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να περάσει 5 εμπόδια, ένα κάθε μέρα.

Ελάτε να τους βοηθήσουμε και να λυθούν τα μάγια μέσα από τη συμμετοχή μας στο Φεστιβάλ Αθλημάτων και Παιχνιδιών «Φτου και παίζει!», από τις 23 έως τις 27 Ιουλίου, σε πέντε διαφορετικά σημεία στην πόλη της Καβάλας.

Το Φεστιβάλ αυτό αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού προγράμματος “Europe is our playground” με επικεφαλής εταίρο τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» και εταίρους τον Δήμο Βαρσοβίας (Πολωνία), τον Δήμο Στρόμσταντ (Σουηδία), τους Φίλους του Μουσείου (Ρούσε, Βουλγαρία), τον Δήμο Βάρνας (Βουλγαρία), τον Δήμο Μπάνσκο (Βουλγαρία), τον Δήμο Νυρεμβέργης (Γερμανία) και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού-Παράρτημα Βερολίνου (Γερμανία).

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ «Φτου και παίζει!» καθώς και για το ημερήσιο πρόγραμμα των δράσεων, πατήστε εδώ.


Οι Εκδόσεις Σαΐτα είναι Χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ Αθλημάτων και Παιχνιδιών «Φτου και παίζει!»

Δημοσίευση σχολίου