Σελιδοδείκτης "Τα ρόδια": οδηγίες βήμα-βήμα

Η Μαρία Χατζή μας δίνει οδηγίες βήμα-βήμα για να φτιάξουμε τον δικό μας σελιδοδείκτη "Τα ρόδια", εμπνευσμένο από το παραμύθι "Η Μυρσίνη και η ροδιά η ευλογημένη" της Σοφίας Πολίτη-Βερβέρη.

Τι υλικά θα χρειαστώ; 

- έναν άσπρο φάκελο αλληλογραφίας
- ένα κομματάκι φωτεινό κόκκινο χαρτί χειροτεχνίας
- ένα κομματάκι σκούρο κόκκινο χαρτί χειροτεχνίας
- μαρκαδόρο (χρώμα: σκούρο πράσινο)
- μολύβι
- κόλα

- ψαλίδι

Ωραία! Μόλις συγκέντρωσα τα υλικά. Τι θα πρέπει να κάνω;

1. Με το ψαλίδι σας, κόψτε μία γωνία του φακέλου λοξά, ώστε να σχηματιστεί ένα τρίγωνο

2. Μετά, σχεδιάστε με το μολύβι ένα ρόδι πάνω στο φωτεινό κόκκινο χαρτάκι και κόψτε το γύρω γύρω με το ψαλίδι

Για τα βήματα 1 και 2, κοιτάξτε την εικόνα 1

3. Στη συνέχεια, σχεδιάστε ένα μικρότερο ρόδι πάνω στο σκούρο κόκκινο χαρτάκι και κόψτε κι αυτό με το ψαλίδι

4. Κολλήστε το μεγαλύτερο ρόδι πάνω στο τρίγωνο (που σχηματίστηκε από τη γωνία που κόψατε από τον φάκελο) και το μικρότερο ρόδι πάνω στο μεγάλο ρόδι. Περιμένετε να στεγνώσει η κόλα

5. Τέλος, δεξιά κι αριστερά από τα ρόδια σας, σχεδιάστε φυλλαράκια και βάψτε τα με το μαρκαδόρο σας

Για τα βήματα 3, 4, 5 κοιτάξτε την εικόνα 2


Ο σελιδοδείκτης σας είναι έτοιμος.  

Εικόνα 1

Εικόνα 2


Η Μαρία Χατζή είναι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ. Είναι επίσης και αυτοδίδακτη καλλιτέχνης, σχεδιάστρια χειροτεχνιών (για παιδιά και ενήλικες), χειροποίητων κοσμημάτων και μικροδιακοσμητικών. Ασχολείται με τη Δημιουργικότητα (Δημιουργική Χειροτεχνία και Δημιουργική Γραφή) εδώ και δεκαπέντε χρόνια.
Τώρα δεν εργάζεται πλέον ως καθηγήτρια Αγγλικών. Αφιερώνει αρκετό από τον χρόνο της στις εκδηλώσεις των δημοτικών βιβλιοθηκών στον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου συμμετέχει εθελοντικά με εργαστήρια διαφόρων δημιουργικών δραστηριοτήτων (κατασκευές και δημιουργική γραφή) κυρίως για παιδιά, αλλά και παρουσιάσεις μεθόδων και τεχνικών δημιουργικής χειροτεχνίας για ενήλικες. Επίσης γράφει σχετικά άρθρα και οδηγίες για χειροποίητες κατασκευές στο διαδίκτυο, στην Αγγλική γλώσσα. Η εθελοντική της συμμετοχή στις εκδηλώσεις των βιβλιοθηκών, καθώς και η συγγραφή του mini e-book "Ο μαγικός κύριος Κολοτούμπας γράφει ιστορίες" με Creative Commons License είναι προσφορά κοινωνικού έργου (χωρίς οικονομικό όφελος για την ίδια), σε μια προσπάθεια προώθησης της δημιουργικότητας και στη χώρα μας.

Δημοσίευση σχολίου