Χαιρετισμός του Δημιουργού των Εκδόσεων Σαΐτα σε Ημερίδα

Χαιρετισμός του Δημιουργού των Εκδόσεων Σαΐτα, Ηρακλή Λαμπαδαρίου, στην επιμορφωτική Ημερίδα «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση – Προκλήσεις και εισηγήσεις» που διοργάνωσε η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος «Διαπολιτισμικότητα, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Εκπαίδευση» της Παιδαγωγικής Εταιρείας Κύπρου, σε συνεργασία με την Έδρα UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (Τρίτη, 6 Μαΐου 2014, 18:00-20:00, Αμφιθέατρο Μ203, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας).


Ακολουθεί το κείμενο του χαιρετισμού:

«Καλησπέρα! Ένας σύντομος χαιρετισμός από την Καβάλα, την έδρα των Εκδόσεων Σαΐτα, την πόλη που φιλοξενεί τον πύργο ελέγχου της Σαΐτας.

Η επικοινωνία μας σήμερα μπορεί να μην είναι αμφίδρομη, το θέμα όμως το οποίο πραγματεύεται το συλλογικό βιβλίο «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: προκλήσεις, παιδαγωγικές θεωρήσεις και εισηγήσεις» που αποτελεί αντικείμενο της σημερινής Ημερίδας, είναι επί της ουσίας του αμφίδρομο, ένας διαρκής διάλογος. Ένα διαρκής διάλογος τις στέρεες βάσεις του οποίου έχουν τοποθετήσει 11 νέοι ερευνητές με την επιμέλεια της Χριστίνας Χατζησωτηρίου και του Κωνσταντίνου Ξενοφώντος, οι οποίοι θα προσφωνήσουν αμέσως μετά.

Το ebook αποτελείται από 13 συνολικά κεφάλαια με το καθένα να εξετάζει τη διαπολιτισμική εκπαίδευση υπό το πρίσμα του γνωστικού τομέα του συγγραφέα του. Ξεκινά από την οριοθέτηση του τοπίου της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, περνά σε θεωρητικές προτάσεις και καταλήγει σε ειδικά θέματα της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης. Ένα συλλογικό ebook που μετρά μέχρι στιγμής περισσότερα από 500 downloads μόνο μέσα από την ιστοσελίδα των Εκδόσεων Σαΐτα.

Από την πρώτη στιγμή η αξιέπαινη προσπάθεια αγκαλιάστηκε από τη Σαΐτα και μάλιστα δημιουργήθηκε η επιστημονική σειρά «Έρευνα και Εκπαίδευση» με υπεύθυνο τον Κωνσταντίνο Ξενοφώντος.

Αφήνουμε τα βιβλία να πετάξουν ελεύθερα από την ψυχή του δημιουργού στην καρδιά του κάθε αναγνώστη.

Καλή επιτυχία στις εργασίες της σημερινής, πολύ σημαντικής Ημερίδας σας.

Σας ευχαριστώ πολύ».

Η σχετική πρόσκληση της Ημερίδας και το πρόγραμμά της βρίσκονται αναρτημένα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου