Σελιδοδείκτης "Βούλα η ζέβρα": οδηγίες βήμα-βήμα

Η Μαρία Χατζή μας δίνει οδηγίες βήμα-βήμα για να φτιάξουμε τον δικό μας σελιδοδείκτη "Βούλα η ζέβρα", εμπνευσμένο από το παραμύθι "Μια ζέβρα που την έλεγαν Βούλα" της Ελένης Σβορώνου.

Τι υλικά θα χρειαστώ; 

- μια λωρίδα χαρτόνι τύπου canson, χρώμα: άσπρο, διαστάσεις: 17x5,5 εκ.
- ένα μικρότερο κομμάτι χαρτόνι τύπου canson, χρώμα: άσπρο, διαστάσεις:  8x8 εκ.
- ένα κομμάτι χαρτί Α4, χρώμα: άσπρο, διαστάσεις: 8x8 εκ.
- χάρακας
- μαρκαδόροι (χρώματα: μαύρο, γκρι, γαλάζιο, κόκκινο)
- μολύβι
- μαύρο στυλό (ή, εναλλακτικά, μαύρο μαρκαδόρο με πολύ λεπτή μύτη)
- γκρι ξυλομπογιά
- ψαλίδι
- κόλλα
- λίγο μαύρο μαλλάκι πλεξίματος

Ωραία! Μόλις συγκέντρωσα τα υλικά. Τι θα πρέπει να κάνω;

1. Αντιγράψτε το κεφάλι της Βούλας της ζέβρας από την εικόνα 1. Πρώτα με μολύβι και μετά πατήστε το με μαύρο στυλό (ή με μαύρο μαρκαδόρο με πολύ λεπτή μύτη).

2. Στη λωρίδα του άσπρου canson σχεδιάστε με τον χάρακα και το μολύβι σας δύο ίσιες γραμμές, κατακόρυφα, που να χωρίζουν τη λωρίδα σε τρία ίσα μέρη, όπως δείχνει η εικόνα 1.

3. Κόψτε, με το ψαλίδι, γύρω-γύρω το κεφάλι της Βούλας και κολλήστε το επάνω στο μικρότερο κομμάτι άσπρο canson. Αφού στεγνώσει καλά η κόλλα, κόψτε πάλι γύρω γύρω το κεφάλι της ζέβρας.

4. Στο επάνω μέρος της λωρίδας σας, δεξιά και αριστερά, κάντε δύο καμπυλωτές κοψιές για να δημιουργήσετε το σώμα και κολλήστε εκεί ψηλά το κεφάλι της Βούλας. Κοιτάξτε την εικόνα 2.

5. Σχεδιάστε τις ρίγες της ζέβρας (5 δεξιά, 5 αριστερά) και βάψτε τες με γκρι μαρκαδόρο

6. Πάρτε το ψαλίδι σας και κόψτε κατά μήκος των δύο κατακόρυφων γραμμών που είχατε σχεδιάσει πάνω στο σώμα της ζέβρας, μέχρι να φτάσετε λίγο πιο κάτω από το κεφάλι.

7. Γράψτε, με κόκκινο μαρκαδόρο, και κατακόρυφα, ανάμεσα στις ρίγες του σώματος της ζέβρας τα γράμματα του ονόματος «ΒΟΥΛΑ».

8. Με μαύρο μαρκαδόρο σχεδιάστε και βάψτε τις οπλές.

Για τα βήματα 5, 6, 7, 8 κοιτάξτε την εικόνα 3.

9. Βάψτε με τη γκρι ξυλομπογιά, σε κάποια σημεία, το πρόσωπο της Βούλας και με το γαλάζιο μαρκαδόρο τα μάτια της.

10. Κόψτε σε μικρά κομματάκια λίγο μαύρο μαλλάκι. Κολλήστε τα, σαν χαίτη, στην κορυφή του κεφαλιού της.

Για τα βήματα 10 και 11 κοιτάξτε την εικόνα 4.


Αφού στεγνώσει η κόλλα, ο σελιδοδείκτης σας είναι έτοιμος (εικόνα 5).


Εικόνα 1

Εικόνα 2

Εικόνα 3

Εικόνα 4

Εικόνα 5

Η Μαρία Χατζή είναι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ. Είναι επίσης και αυτοδίδακτη καλλιτέχνης, σχεδιάστρια χειροτεχνιών (για παιδιά και ενήλικες), χειροποίητων κοσμημάτων και μικροδιακοσμητικών. Ασχολείται με τη Δημιουργικότητα (Δημιουργική Χειροτεχνία και Δημιουργική Γραφή) εδώ και δεκαπέντε χρόνια.
Τώρα δεν εργάζεται πλέον ως καθηγήτρια Αγγλικών. Αφιερώνει αρκετό από τον χρόνο της στις εκδηλώσεις των δημοτικών βιβλιοθηκών στον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου συμμετέχει εθελοντικά με εργαστήρια διαφόρων δημιουργικών δραστηριοτήτων (κατασκευές και δημιουργική γραφή) κυρίως για παιδιά, αλλά και παρουσιάσεις μεθόδων και τεχνικών δημιουργικής χειροτεχνίας για ενήλικες. Επίσης γράφει σχετικά άρθρα και οδηγίες για χειροποίητες κατασκευές στο διαδίκτυο, στην Αγγλική γλώσσα. Η εθελοντική της συμμετοχή στις εκδηλώσεις των βιβλιοθηκών, καθώς και η συγγραφή του mini e-book "Ο μαγικός κύριος Κολοτούμπας γράφει ιστορίες" με Creative Commons License είναι προσφορά κοινωνικού έργου (χωρίς οικονομικό όφελος για την ίδια), σε μια προσπάθεια προώθησης της δημιουργικότητας και στη χώρα μας.

Δημοσίευση σχολίου