Σελιδοδείκτης "Το μικρόβιο της ζήλειας": οδηγίες βήμα-βήμα

Η Μαρία Χατζή μας δίνει οδηγίες βήμα-βήμα για να φτιάξουμε τον δικό μας σελιδοδείκτη "Το μικρόβιο της ζήλειας", εμπνευσμένο από το ομώνυμο παραμύθι της.

Τι υλικά θα χρειαστώ; 

- μια καρό κορδέλα, μήκους 30 cm, χρώματα: άσπρο και κόκκινο
- χαρτί εκτύπωσης και εκτυπωτή για να εκτυπώσετε το μικρόβιο της εικόνας 1 (εναλλακτικά, μπορείτε να το σχεδιάσετε πάνω σε χαρτί με μολύβι κι έπειτα να περάσετε από πάνω τις γραμμές με μαύρο στυλό)
- χρωματιστά μολύβια και μαρκαδόρους
- ένα κομμάτι σκληρό χαρτί για χειροτεχνίες ή χαρτόνι τύπου canson, χρώμα: εκρού ή άσπρο
- κόλλα

- ψαλίδι

Ωραία! Μόλις συγκέντρωσα τα υλικά. Τι θα πρέπει να κάνω;

1. Αφού εκτυπώσετε την εικόνα 1 (ή σχεδιάσετε με το χέρι το μικρόβιο της Ζήλειας), πρώτα χρωματίστε το μικρόβιο κι έπειτα κόψτε το γύρω-γύρω με το ψαλίδι

2. Μετά, γυρίστε το από πίσω και κολλήστε την καρό κορδέλα, κατακόρυφα, έτσι ώστε το μικρόβιο να είναι στο κέντρο του μήκους της κορδέλας σας. Οι δύο ελεύθερες άκρες (της κορδέλας) να έχουν περίπου το ίδιο μήκος

3. Στη συνέχεια, ξαναγυρίστε το από την καλή, την μπροστινή δηλαδή όψη. Σχεδιάστε ολόγυρά του ένα σχήμα αναποδογυρισμένης καρδιάς, περίπου 1,5 εκατοστό πιο μεγάλη από το μικρόβιο της Ζήλειας, όπως φαίνεται στην εικόνα 2

4. Κόψτε, με το ψαλίδι, γύρω-γύρω την καρδιά. Η πίσω όψη του σελιδοδείκτη σας θα είναι αυτή η καρδιά, που διώχνει μακριά τη ζήλεια (εικόνα 3). Αν θέλετε, μπορείτε να τη στολίσετε με ζωγραφιές ή να κάνετε ένα κολάζ (κόβοντας από παλιά περιοδικά διάφορα χρωματιστά σχέδια).


Ο σελιδοδείκτης σας είναι έτοιμος. Βάλτε τον σ’ ένα από τα βιβλία που παίρνετε μαζί σας στο σχολείο. Αν νιώσετε ότι το μικρόβιο της Ζήλειας προσπαθεί να σας βάλει να μαλώσετε με τους φίλους σας, μη το αφήσετε. Γυρίστε το σελιδοδείκτη σας από την πίσω του πλευρά, για να θυμηθείτε τις όμορφες στιγμές που περάσατε μαζί.

Εικόνα 1

Εικόνα 2

Εικόνα 3

Η Μαρία Χατζή είναι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ. Είναι επίσης και αυτοδίδακτη καλλιτέχνης, σχεδιάστρια χειροτεχνιών (για παιδιά και ενήλικες), χειροποίητων κοσμημάτων και μικροδιακοσμητικών. Ασχολείται με τη Δημιουργικότητα (Δημιουργική Χειροτεχνία και Δημιουργική Γραφή) εδώ και δεκαπέντε χρόνια.
Τώρα δεν εργάζεται πλέον ως καθηγήτρια Αγγλικών. Αφιερώνει αρκετό από τον χρόνο της στις εκδηλώσεις των δημοτικών βιβλιοθηκών στον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου συμμετέχει εθελοντικά με εργαστήρια διαφόρων δημιουργικών δραστηριοτήτων (κατασκευές και δημιουργική γραφή) κυρίως για παιδιά, αλλά και παρουσιάσεις μεθόδων και τεχνικών δημιουργικής χειροτεχνίας για ενήλικες. Επίσης γράφει σχετικά άρθρα και οδηγίες για χειροποίητες κατασκευές στο διαδίκτυο, στην Αγγλική γλώσσα. Η εθελοντική της συμμετοχή στις εκδηλώσεις των βιβλιοθηκών, καθώς και η συγγραφή του mini e-book "Ο μαγικός κύριος Κολοτούμπας γράφει ιστορίες" με Creative Commons License είναι προσφορά κοινωνικού έργου (χωρίς οικονομικό όφελος για την ίδια), σε μια προσπάθεια προώθησης της δημιουργικότητας και στη χώρα μας.

Δημοσίευση σχολίου