Η Λιλή Γάτη γράφει για τη συνεργασία της με τη Σαΐτα

Είχα στριμώξει αρκετούτσικες λέξεις σε μια, ας πούμε, παράξενη ιστορία που όμως ήθελε απεγνωσμένα να φύγει από μένα και να ταξιδέψει. Επειδή όμως τα φτερά του ήρωά μου είναι πολύ μικρά (μιας και είναι κουνούπι),  είπε να πάρει μια σαΐτα… και το ταξίδι ξεκίνησε με την πολύχρωμη σαΐτα του Ηρακλή και των εκδόσεων Σαΐτα.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ηρακλή Λαμπαδαρίου για την εμπιστοσύνη που έδειξε στην ανάγκη της ιστορίας μου για ταξίδι και τη βοήθησε να πετάξει όπως επίσης για τη σελιδοποίηση, στην Αντωνία Αριστοδήμου για την εξαιρετική δουλειά που έκανε στην επιμέλεια του κειμένου και σε όλους τους ανθρώπους των εκδόσεων Σαΐτα.

Καλά ταξίδια!



Γνωρίστε τη Λιλή…
Η Λιλή Γάτη γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και έζησε ως τα πρωτοσχολικά της χρόνια στην πατρίδα της καρδιάς της, σ’ ένα μικρό χωριό της Φωκίδας, τα Καστέλλια. Μεγάλωσε στη Νίκαια του Πειραιά και παρόλο που σπούδασε Δίκτυα Η/Υ, εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης σε φαρμακευτικές εταιρείες. Τώρα ζει στο Πέραμα του Πειραιά και γράφει για να βλέπει παιδικά μάτια να ταξιδεύουν σε παράξενα μαγικά μέρη, με μικρές εξαιρέσεις τις στιγμές που γράφει για να ταξιδέψει εκείνη στον κόσμο των μεγάλων. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών από την οποία τιμήθηκε το 2009 με το Πρώτο Βραβείο στον πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό της για την νουβέλα «Εξ αίματος». Το 2010 εκδόθηκε το παιδικό διήγημά της «Χελιδονοφωλιά» στην ανθολογία με τίτλο «Γεια σου φίλε» από τις εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή. Το 2011 διακρίθηκε με το Δεύτερο Βραβείο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών για το παραμύθι «Η βελόνα» και με το Ειδικό Βραβείο «Γιώργης Χαλατσάς» στον πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό «Στέλιος Ξεφλούδας» με το διήγημα «Αθανασία», το οποίο συμπεριελήφθη στην ανθολογία με τίτλο «Έγκλημα στο χωριό» και εκδόθηκε από την OPENBOOK.

Επικοινωνήστε με τη Λιλή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: liligati@yahoo.gr

Δημοσίευση σχολίου