Σελιδοδείκτης "Το επάνω κουμπί": οδηγίες βήμα-βήμα

Η Μαρία Χατζή μας δίνει οδηγίες βήμα-βήμα για να φτιάξουμε τον δικό μας σελιδοδείκτη "Το επάνω κουμπί", εμπνευσμένο από το ομώνυμο παραμύθι που συνέγραψε με τη Σταυρούλα Παπαδοπούλου.

Τι υλικά θα χρειαστώ; 

- μολύβι
- ένα μικρό κομμάτι άσπρο χαρτί (περίπου στο μέγεθος της παλάμης σας)
- χρωματιστά μολύβια και μαρκαδόροι (ή, εναλλακτικά, ένα Α4 και εκτυπωτής)
- 4 κουμπιά σε διάφορα χρώματα, όχι μεγάλα και δεν είναι απαραίτητο να έχουν όλα ακριβώς το ίδιο μέγεθος
- μία λωρίδα κανσόν, χρώμα: μπλε σκούρo, διαστάσεις: 21cm x 5.5cm
- κόλα
- ψαλίδι

- χάρακας

Ωραία! Μόλις συγκέντρωσα τα υλικά. Τι θα πρέπει να κάνω;

1. Σχεδιάστε και χρωματίστε τον Αστέρη, το επάνω κουμπί (ή εκτυπώστε την παρακάτω εικόνα). Κόψτε γύρω-γύρω με το ψαλίδι σας. 
2. Κολλήστε πρώτα τον Αστέρη στο επάνω μέρος του σελιδοδείκτη σας

3. Κάτω από τον Αστέρη. κολλήστε τα υπόλοιπα κουμπιά (σε μία στήλη), με κάποια απόσταση ανάμεσά τους, όπως δείχνει η πρώτη εικόνα

Ο σελιδοδείκτης «Το επάνω κουμπί» είναι έτοιμος να στολίσει το βιβλίο σας!


Ο Αστέρης


Η Μαρία Χατζή είναι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ. Είναι επίσης και αυτοδίδακτη καλλιτέχνης, σχεδιάστρια χειροτεχνιών (για παιδιά και ενήλικες), χειροποίητων κοσμημάτων και μικροδιακοσμητικών. Ασχολείται με τη Δημιουργικότητα (Δημιουργική Χειροτεχνία και Δημιουργική Γραφή) εδώ και δεκαπέντε χρόνια.
Τώρα δεν εργάζεται πλέον ως καθηγήτρια Αγγλικών. Αφιερώνει αρκετό από τον χρόνο της στις εκδηλώσεις των δημοτικών βιβλιοθηκών στον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου συμμετέχει εθελοντικά με εργαστήρια διαφόρων δημιουργικών δραστηριοτήτων (κατασκευές και δημιουργική γραφή) κυρίως για παιδιά, αλλά και παρουσιάσεις μεθόδων και τεχνικών δημιουργικής χειροτεχνίας για ενήλικες. Επίσης γράφει σχετικά άρθρα και οδηγίες για χειροποίητες κατασκευές στο διαδίκτυο, στην Αγγλική γλώσσα. Η εθελοντική της συμμετοχή στις εκδηλώσεις των βιβλιοθηκών, καθώς και η συγγραφή του mini e-book "Ο μαγικός κύριος Κολοτούμπας γράφει ιστορίες" με Creative Commons License είναι προσφορά κοινωνικού έργου (χωρίς οικονομικό όφελος για την ίδια), σε μια προσπάθεια προώθησης της δημιουργικότητας και στη χώρα μας.

Δημοσίευση σχολίου