Ο Μπααμπούρ στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης

Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης, ως συνέχεια των δράσεων φιλαναγνωσίας που ξεκίνησαν πρόσφατα, αποφάσισαν να διαβάσουν ένα ακόμη ebook από το site www.saitapublications.gr

Έτσι, αφού τελείωσαν τις εργασίες στο βιβλίο «Το άσπρο κλουβί στο σχήμα της καρδιάς» του Γιώργου Γρηγοράκη, άρχισαν να ασχολούνται με ένα νέο βιβλίο με τίτλο «Το όνομά μου είναι Μπααμπούρ». Οι μαθητές-τριες της ΣΤ’ τάξης, όταν διάβασαν αυτό το βιβλίο, το οποίο μιλούσε για τις προσπάθειες που κατέβαλλε μια οικογένεια αλλοδαπών για να προσαρμοστεί στη ζωή ενός ελληνικού νησιού, συγκινήθηκαν.

Γι’ αυτόν τον λόγο πρότειναν να κάνουν κάποιες δράσεις όπως ζωγραφική, συνθήματα κατά του ρατσισμού, power points κ.ά. Κατόπιν, ο δάσκαλός τους, έστειλε με e-mail τις εργασίες των παιδιών στον συγγραφέα του βιβλίου, κ. Χάρη Μικελόπουλο, ο οποίος ζει στον Πύργο Ηλείας.

Την Παρασκευή 28/2/2014, κι αφού του είχαν στείλει μέσω facebook τις εργασίες τους, συνομίλησαν μαζί του μέσω skype. Όπως διαπιστώθηκε είχαν πολλές ερωτήσεις να του κάνουν. Τα παιδιά μίλησαν μαζί του μέσα σε ένα κλίμα φιλίας και έμειναν ευχαριστημένα από τις απαντήσεις που έλαβαν. Επίσης εντυπωσιάστηκαν από τη φιλική του διάθεση και το χαμογελαστό του πρόσωπο. Επιπλέον ήταν πολύ καλόκαρδος και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των μαθητών.

Τα παιδιά πρότειναν στον κ. Χάρη να συναντηθούν, αν τύχει και περάσει απ’ τη Χρυσούπολη. Έτσι τελείωσε ακόμη μία συνάντηση με έναν συγγραφέα.

Οι συντάκτες
Α. Ασλανίδου - Κ. Θαγγόπουλος

Δημοσίευση σχολίου