Η Σαΐτα πρεσβευτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2014!

Σήμερα γιορτάζεται η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2014, συμπληρώνοντας 11 χρόνια από την καθιέρωσή της στις 6 Φεβρουαρίου του 2004, με κεντρικό σύνθημα: «Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο».


Μεταξύ των 227 φορέων από 42 νομούς της Ελλάδας που ανταποκρίθηκαν στο φετινό κάλεσμα της Δράσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου για την ευαισθητοποίηση πολιτών κάθε ηλικίας για τη σωστή και ασφαλή χρήση του διαδικτύου είναι και οι Εκδόσεις Σαΐτα. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους υπόλοιπους πρεσβευτές και σας καλούμε να προσπαθήσουν «όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο».

Λίγα λόγια για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 16 χώρες υπό το συντονισμό του έργου SafeBorders και το πρόγραμμα Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 2005 ανέλαβε τα ηνία το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης INSAFE, και σήμερα ο αριθμός των χωρών έχει ξεπεράσει κάθε ρεκόρ φθάνοντας τις 99 παγκοσμίως!
Όλα αυτά τα χρόνια, το Δίκτυο INSAFE έχει ασχοληθεί με τις διαφορετικές εκφάνσεις του Διαδικτύου: από το διαδικτυακό εκφοβισμό μέχρι το φαινόμενο της κοινωνικής δικτύωσης και τη σύγκλιση των γενεών.
Στην Ελλάδα επίσημος διοργανωτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου είναι η Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Μπορείτε να αντλήσετε χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για μια ασφαλή πλοήγηση στην ιστοσελίδα της Δράσης Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2014, πατώντας εδώ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ενημερωτικά βίντεο για διάφορα θέματα που άπτονται το ασφαλέστερο διαδίκτυο, πατώντας εδώ.

Δημοσίευση σχολίου