Ανταπόκριση από μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης

Τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης, στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας, αποφάσισαν να ασχοληθούν με ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τη φιλαναγνωσία, το οποίο περιλαμβάνει ανάγνωση ψηφιακών βιβλίων από το site www.saitapublications.gr

Tη Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014 επικοινώνησαν μέσω Skype με τον κ. Ηρακλή Λαμπαδαρίου και καταλήξανε να ασχοληθούν μ’ ένα υπέροχο βιβλίο, «Το άσπρο κλουβί στο σχήμα της καρδιάς», που το έγραψε ο εξαίρετος συγγραφέας και δάσκαλος κ. Γιώργος Γρηγοράκης. Ο συγγραφέας επικοινώνησε με τον δάσκαλο της τάξης στέλνοντάς του ένα e-mail όπου πρότεινε κάποιες δράσεις για τα παιδιά. Έτσι οι μαθητές, την επόμενη Τετάρτη, αφού πρώτα διάβασαν το βιβλίο σε ψηφιακή μορφή, προχώρησαν, χωρισμένοι σε ομάδες των 3 ατόμων, στον εντοπισμό κομματιών του βιβλίου που αναφέρονται στα συστατικά της Αγάπης (αυταπάρνηση, ανιδιοτέλεια, ...) και στην καταγραφή τους με τη χρήση του κειμενογράφου word. Στη συνέχεια, φιλοτέχνησαν καρδιές γράφοντας πάνω τους μαντινάδες αγάπης, μιας και ο συγγραφέας του βιβλίου είναι Κρητικός.

Την άλλη μέρα επικοινώνησαν μαζί του μέσω Skype. Η μεταξύ τους συνομιλία  εξελίχθηκε χωρίς τους μαθητές του κ. Γρηγοράκη λόγω της απουσίας του από το σχολείο. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από την αμεσότητα του λόγου του, τη γλυκύτητα και την ειλικρίνεια με την οποία απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους.

Οι εντυπώσεις των μαθητών ήταν πολύ καλές. Τα παιδιά δήλωσαν ότι θα ήθελαν να το ξανακάνουν επειδή πέρασαν φανταστικά! Τους άρεσε το κλίμα συνεργασίας που υπήρχε αλλά και οι ώρες που πέρασαν με κλειστά τα σχολικά βιβλία. Επίσης τους άρεσε που μασκαρεύτηκαν(απόκριες γαρ) και εξέπληξαν ευχάριστα τον κ. Γρηγοράκη!

Οι συντάκτριες

Μ. Καρποζήλου – Κ. Μάρκου

Δημοσίευση σχολίου