Δράση στην Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας (16.11.2013)

Άλλη μια σαϊτοπεριπέτεια έζησαν σήμερα στον χώρο του Συλλόγου Γυναικών «Νηρηίδες», στην Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας, παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας με τους γονείς τους.

Στον φιλόξενο χώρο του Συλλόγου, μικροί και μεγάλοι πήραν τις θέσεις τους στο «μαγικό» χαλί και αφέθηκαν στον κόσμο του ψηφιακού παραμυθιού. Μέσα από μια αφήγηση που διέγειρε τη φαντασία και τις αισθήσεις των παιδιών, παρουσιάστηκε «Ο μαγικός σελιδοδείκτης» από τον συγγραφέα του, Ηρακλή Λαμπαδαρίου, και τη συνεργάτιδα των Εκδόσεων Σαΐτα και επιμελήτρια του παραμυθιού, Κωνσταντίνα Χαρλαβάνη.

Στη συνέχεια, ο καθένας σχεδίασε τον δικό του σελιδοδείκτη και όλοι μαζί έφτιαξαν έναν μεγάλο για να κοσμεί τον χώρο του Συλλόγου. Ακόμη, χωρισμένοι σε δυο ομάδες, αναζήτησαν τον σελιδοδείκτη σε βιβλία που βρίσκονταν σε 3 σημεία στον χώρο με βάση ειδικές κάρτες με τα ίχνη του. Οι δραστηριότητες ολοκληρώθηκαν με το «Μάντεψε ποιος έχει τον σελιδοδείκτη», ένα παιχνίδι κίνησης και παρατηρητικότητας.


Τη δράση τίμησε με την παρουσία του και ο Αντώνης Πανώρης, Μηχανικός Βιομηχανικού Αυτοματισμού και Δημιουργός του Automon.gr, που αναπτύσσει τις εφαρμογές Android για το σύνολο των βιβλίων της Σαΐτας.


Δημοσίευση σχολίου