Η Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά γράφει για τη συνεργασία της με τη Σαΐτα

Οι εκδόσεις Σαΐτα και ο καταπληκτικός Ηρακλής Λαμπαδαρίου, ο έχων το «γενικό πρόσταγμα», πραγματοποίησαν μια λανθάνουσα επιθυμία μου: να φορτώσω μια μέρα κάποια διηγήματά μου σε μια Σαΐτα η οποία σε μία από τις πολλές πτήσεις θα φέρει σε πολλούς γνωστούς-άγνωστους μια λογοτεχνία αναζητήσεων και νοσταλγικών αποτιμήσεων. Και επειδή μέρα με τη μέρα βαδίζουμε ψηφιακά, είδα, εμπνεύστηκα, έγραψα, δημοσίευσα! Το παν ήταν να εμπιστευτώ τις εκδόσεις που -ως καινοτόμες- λαμπρύνουν  με το έργο τους την Ελλάδα και τον κόσμο, γιατί δεν παζαρεύουν το όνειρο του συγγραφέα, το πραγματοποιούν αφιλοκερδώς!

Γνωρίστε την Άννα…
Η Άννα Ευστρατίου Δεληγιάννη γεννήθηκε το 1960 στις Μακρυλιές Σαμοθράκης Ν. Έβρου.
Σπουδές: Αποφοίτησε το 1977 από το εξατάξιο Γυμνάσιο Σαμοθράκης. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Εργασία: Εργάζεται ως Φιλόλογος στο 4ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης, στο οποίο υπηρέτησε επί σειρά ετών ως υποδιευθύντρια.
Συγγραφικό έργο: Είναι ποιήτρια και συγγραφέας, αρθρογράφος-δοκιμιογράφος,  κριτικός λογοτεχνίας και με αυτή την ιδιότητα παρουσιάζει από το 1994 το έργο Ελλήνων συγγραφέων ποιητών και πεζογράφων.
Το 2011 διακρίθηκε σε διαγωνισμό διηγήματος με το διήγημα «Τρίτη Ηλικία».
Γράφει έμμετρες ιστορίες και παραμυθοϊστορίες που δημοσιεύονται σε ανάλογες διαδικτυακές σελίδες όπως στο «Ιπτάμενο Κάστρο». Ο αναγνώστης θα τη συναντήσει στη σελίδα http://douridasliterature.com/annaDeligianni.html, και σε άλλες σελίδες όπως στο ηλεκτρονικό βιβλίο των εκδόσεων Σαΐτα με τον τίτλο «Το ταξίδι ενός χαρτονομίσματος», σε ηλεκτρονικά περιοδικά όπως στο «Λόγων Παίγνια» κ.α.
Αρθρογραφεί συχνά, στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, Βήμα, Ελευθεροτυπία.
Είναι αυτοδίδακτη ζωγράφος χάρη στην επιμονή της να δοκιμάζει για πολλά χρόνια διάφορα υλικά ζωγραφικής!
Σε ό,τι αφορά τη Σαμοθράκη, επειδή λατρεύει τη ντοπιολαλιά, γράφει αφηγήματα αλλά και ποιήματα. Έγραψε και λεξικό της Σαμοθρακίτικης διαλέκτου για το οποίο η Ακαδημία Αθηνών της απένειμε Α’ Έπαινο το 2013.
Κοινά-κοινωνική προσφορά: Ασχολήθηκε επί σειρά ετών από διάφορες θέσεις με τα κοινά και το 2007 ήταν υποψήφια βουλευτής στον Νομό Έβρου.
Για την εθελοντική της προσφορά τιμήθηκε από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης το 2012.

Οικογενειακή κατάσταση: Είναι παντρεμένη με τον εκπαιδευτικό Γιώργο Τσιουλπά και έχει δυο παιδιά, τον Χάρη και τη Φιλιώ.

Δημοσίευση σχολίου