Νέα δημιουργός: Βιβή Μαρκάτου

Η Σαΐτα ενέπνευσε τη Βιβή Μαρκάτου να σχεδιάσει το παρακάτω έργο



Λίγα λόγια για το έργο από την ίδια τη δημιουργό…

Όλοι γινόμαστε «πειρατές» μιας και η σχέση μας με ένα βιβλίο είναι κάτι το «πειρατικό» με την έννοια του ερασιτεχνικού και αυτού που πολύ αγαπάμε. Θα διαβάσουμε γιατί το θέλουμε, θα ταξιδέψουμε με αυτό, θα μαγευτούμε από αυτό, θα «ψαρέψουμε» ιδέες, εικόνες, όνειρα… Θα γίνουμε παιδιά… Αλλά όχι σε μια «μόνιμη βάση»… Το διάβασμα δεν είναι αγγαρεία, δεν είναι επάγγελμα, είναι κάτι που το κάνουμε στον ελεύθερο χρόνο μας -οι πιο πολλοί- και άρα «κλέβουμε» λίγο από τον χρόνο μας για να χαθούμε σε αυτό. Το Διαδίκτυο είναι μία άλλη θάλασσα, ένα άλλο δίχτυ που απλώνεται και σου δίνει τη δυνατότητα να γίνεις ένας καλός ψαράς τέτοιων βιβλίων, που μπορείς να βρεις από εκεί… Όπως και οι εκδόσεις Σαΐτα. Οπότε με βάρκα μία πολύχρωμη σαΐτα και με έναν νεαρό πειρατή, ετοιμαζόμαστε να ταξιδέψουμε σε ένα «ελεύθερο» ταξίδι γεμάτο χρώμα, λέξεις και μαγεία!

Γνωρίστε τη Βιβή…

Η Βιβή Μαρκάτου είναι βραβευμένη θεατρική συγγραφέας με πολλές πανελλήνιες διακρίσεις στον χώρο της ζωγραφικής και των Κόμιξ και βραβευμένη ραδιοφωνική παραγωγός υπό την Αιγίδα της Ουνέσκο για ένα πολιτιστικό αφιέρωμα που είχε κάνει το 2009. Έχει συμμετάσχει σε λογοτεχνικές παρουσιάσεις βιβλίων και έχει σκηνοθετήσει 5 παραστάσεις για το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Τον Ελεύθερο χρόνο της ,της αρέσει να ζωγραφίζει να ακούει μουσική και να πηγαίνει βόλτα με τους φίλους της.

Εργάζεται ως δημοσιογράφος στον πολιτιστικό τομέα με εξίσου διακριτή παρουσία και με σημαντικές συνεντεύξεις στον Γαλαξία fm 92,1 ενώ είναι η πρώτη ραδιοφωνική παραγωγός στην Ελλάδα που παρουσίασε σε εκπομπή τα “anime”, που πλέον έχουν ένα τεράστιο αριθμό ακολούθων ανά την χώρα.

Επικοινωνήστε με τη Βιβή στο e-mail: vmarkatos@yahoo.gr

Δημοσίευση σχολίου