Η Μαρίνα Καβαλλιεράκη γράφει για τη συνεργασία της με τη Σαΐτα


Πριν από ένα χρόνο ακριβώς, περιπλανώμενη στο Διαδίκτυο έπεσα πάνω σε μια απίστευτη «ανεμοθύελλα».
«Ο ισχυρός άνεμος της αγάπης για το βιβλίο,
το γλυκό αεράκι της δημιουργικότητας,
ο ζέφυρος της καινοτομίας,
ο σιρόκος της φαντασίας,
ο λεβάντες της επιμονής,
ο γραίγος του οράματος»
με έκαναν να σκεφτώ ότι ένα ταξίδι με Σαΐτα θα ταίριαζε απόλυτα στην Ουρανία.

Έστειλα λοιπόν το υλικό ελπίζοντας ότι θα κερδίσω ένα εισιτήριο. Και πράγματι  λίγος μήνες μετά  η  Ουρανία πετούσε στους αιθέρες με την βοήθεια του Ηρακλή Λαμπαδαρίου και του Πάρη Χαραλαμπίδη.
Η Ουρανία είναι πάρα πολύ ευχαριστημένη από την περιποίηση και επιτέλους βρήκε έναν τρόπο να πετά ελεύθερα σκορπώντας χρώματα δημιουργίας στους αιθέρες.
Ακόμα πιο ευχαριστημένη είναι βέβαια η Δημητρούλα που μέσα από μια δική της απορία για το Ουράνιο τόξο, είδε το παραμύθι της μαμάς  ή αλλιώς μαμύθι, να γίνεται πραγματικότητα.Τέλος επειδή η παραπάνω ανεμοθύελλα ήταν ιδιαίτερα ευεργετική,  εντάχθηκαν στο  βιβλίο μια σειρά από δραστηριότητες σχετικές με τη θεματική του ουράνιου τόξου. Εύκολες κατασκευές για όλες τις ώρες χρησιμοποιώντας  υλικά που υπάρχουν στο σπίτι . Η Ουρανία τέλος θα ήθελε να σας προτείνει να συνεχίσετε το ταξίδι  και σε άλλες παραμυθοπολιτείες στις οποίες οι Εκδόσεις Σαΐτα προσφέρουν ελεύθερη πρόσβαση.
Welcome on board!

Γνωρίστε τη Μαρίνα Καβαλλιεράκη:

H Μαρίνα Καβαλλιεράκη γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από τα Χανιά. Είναι απόφοιτος του τμήματος Γαλλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Bourgogne. Ταξιδεύει μέσα από τα βιβλία, ενίοτε blogάρει για να ξεμπλοκάρει, αλλά πιο πολύ της αρέσει να δημιουργεί με τα παιδιά για τα παιδιά, παραμύθια και στη συνέχεια να τα ζωντανεύει με ήχους, εικόνες και χειροτεχνίες. Γιατί από μικρή αυτό το «Μια φορά και έναν καιρό» της φαινόταν μαγικό. Ασχολείται πολύ με τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα με την εφαρμογή τους στην εκπαίδευση και στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών. «Μαγειρεύει» τις δικές της παραμυθοσυνταγές όπως «Οι πλεξίδες της αγαπώς» που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό διηγήματος της Κρητικής Εστίας με θέμα την Κρητική φιλοξενία. Διηγήματά της έχουν δημοσιευθεί σε ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά. Τα τελευταία δεκατρία χρόνια εργάζεται σε Μ.Κ.Ο που ασχολείται με παιδιά. Πάνω απ’ όλα όμως είναι υπερήφανη μαμά της Δημητρούλας.

Δημοσίευση σχολίου