Η Μαριάννα Κανδεράκη γράφει για τη συνεργασία της με τη Σαΐτα



Η Μαριάννα Κανδεράκη, Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής και υπεύθυνη για την Επιστημονική επιμέλεια του συλλογικού ebook «Διαθεματικές Γλωσσικές Δραστηριότητες», γράφει για τη συνεργασία της με τη Σαΐτα.

Ατελείωτες ώρες δουλειάς και ξενύχτια στον υπολογιστή. Να διορθώνω, να κοπτοράπτω κείμενα, να σελιδοποιώ, να μορφοποιώ… και μες στο μυαλό μια σκέψη: Πώς θα το προβάλλουμε αυτό το έργο; Πώς θα το εκδώσουμε; 
Μέχρι τώρα γνώριζα πως αυτό ήθελε ψάξιμο και λεφτά. Αλλά εμείς μια μεγάλη ομάδα νηπιαγωγών πού λεφτά για κάτι τέτοιο!
Κι εκεί που παίρνω την απόφαση ότι: «οκ! Θα το κάνω μόνη μου ηλεκτρονικό βιβλίο και θα το αναρτήσω στη σελίδα μου, ήρθε το facebook να με πληροφορήσει ότι ένας αγαπητός συνάδελφος εξέδωσε ένα λογοτεχνικό κείμενο στις εκδόσεις Σαΐτα!
Τηλέφωνα στον Γιώργο… «Πως ήταν, τι είναι; Και isbn; Και αφιλοκερδώς; Και κατοχύρωση δικαιωμάτων; Και εξώφυλλο; Αλήθεια λες;» 
Η δουλειά συνεχιζόταν… Κούραση…
Μπαίνω στη σελίδα της Σαΐτας, διαβάζω, ξαναδιαβάζω… Μμμ, αλήθεια λέει!
Και κάπως έτσι αποφάσισα να απευθυνθώ στις εκδόσεις Σαΐτα. Με λίγο άγχος στην αρχή… «Μα αυτοί εκδίδουν μόνο λογοτεχνικά κείμενα ως τώρα… Δεν είμαστε στο αντικείμενό τους… Εμάς θα…»
Και ανάμεσα σε αυτές τις δυσοίωνες σκέψεις, κάπου την Άνοιξη, στέλνω ένα τυπικό mail στον Ηρακλή. Με το «σεις» και με το «σας», ως όφειλα βέβαια.
Η απάντηση ήταν άμεση! Εγκάρδια, φιλική, χωρίς φιοριτούρες.
Και έτσι ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας, παίζοντας τις σαΐτες καλοκαιριάτικα! Μια συνεργασία που δεν είχε κομπιάσματα, δεν είχε ωράρια, δεν είχε διακοπές, δεν είχε τα γνωστά τείχη των εκδοτικών οίκων.  Μια συνεργασία που φέρνει την οικειότητα της συνδημιουργίας. Μια συνεργασία ολόκαρδη μέσα από την οποία αποκόμισα την κερδοφορία του δοσίματος. Νέα παιδιά που δίνουν τον χρόνο τους δημιουργώντας και βοηθώντας κάποιους που προσπαθούν.
Ηρακλή και Πάρη,
Με την ευκαιρία της έκφρασης που δώσατε σε όλη την ομάδα των νηπιαγωγών της περιφέρειάς μου, με τον τρόπο που μας αγκαλιάσατε, με τον τρόπο που εργαστήκατε, με την ποιότητα της επικοινωνίας που είχαμε,  αυτό που καταφέρατε ήταν να ρίξετε τη σαΐτα σας κατευθείαν στην καρδιά μας! Αγαπήσαμε τις εκδόσεις σας και εσάς, ενώ η θετική ενέργεια που αποπνέετε, μας έδωσε κουράγιο για να συνεχίσουμε το έργο μας. Μας δώσατε χαρά, μας ξεκουράσατε, μας εμπνεύσατε.
Να είστε καλά για να συνεχίζετε την προσφορά σας.

Δημοσίευση σχολίου