Ηλεκτρονικός εκδοτικός οίκος από έναν 26χρονο!

Άρθρο στην ιστοσελίδα «Λόγοι για να πιστεύουμε» από τους «Ανταποκριτές καλών ειδήσεων» Goodnews.gr, Σεπτέμβριος 2013.
Δεν αποδέχεται τον τίτλο του εκδότη, ούτε του συγγραφέα, παρόλο που υπογράφει 3 e-books. Δεν σκέφτεται πώς μπορεί να κεφαλαιοποιήσει την απήχηση που έχει η ιδέα του, αλλά ήδη προετοιμάζει το επόμενο βήμα.

O Ηρακλής, που αυτοαποκαλείται σεμνά «συντονιστής μιας μεγάλης προσπάθειας», σε ηλικία μόλις 26 ετών, έχει δημιουργήσει έναν από τους πιο σημαντικούς ηλεκτρονικούς εκδοτικούς οίκους στην Ελλάδα.

Οι Εκδόσεις Σαΐτα, στον πρώτο χρόνο λειτουργίας τους, περιλαμβάνουν 43 e-books, εκ των οποίων 7 κυκλοφορούν στα Αγγλικά και 1 στα Ιταλικά, ενώ μόνο από την ιστοσελίδα των εκδόσεων έχουν γίνει 15.556 downloads των βιβλίων. Όλα αυτά αφιλοκερδώς και με προσωπικό κόπο από τον Ηρακλή και τους εθελοντές-συνεργάτες του. «Οι Εκδόσεις Σαΐτα δεν είναι επιχείρηση, δεν είναι ένας εμπορικός εκδοτικός οίκος με πολυτελή γραφεία», επισημαίνει ο δημιουργός τους, εξηγώντας ότι το κέρδος που προκύπτει είναι κάτι παραπάνω από οικονομικό.

«Οι συγγραφείς μας εμπιστεύονται το έργο τους, εμείς φροντίζουμε για το ταξίδι του με την αγάπη και το πάθος των συνεργατών μας και οι αναγνώστες απολαμβάνουν λογοτεχνικά κείμενα χωρίς εμπόδια, χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς περιορισμούς, καθώς έχουν τη δυνατότητα να τα εκτυπώσουν, να τα μοιραστούν με τους φίλους τους, να τα φωτοτυπήσουν, να τα ανεβάσουν σε κάποια ιστοσελίδα ή ιστολόγιο».

Για την ακρίβεια, οι συνεργαζόμενοι συγγραφείς αποκτούν ένα επαγγελματικό e-book (με φιλολογική επιμέλεια, εξώφυλλο, εικονογράφηση, ISBN) χωρίς κανένα κόστος και χωρίς να χάσουν το περιουσιακό δικαίωμα του έργου τους. Πρόσφατα, μάλιστα, δημιουργήθηκε η Android εφαρμογή των εκδόσεων με την χορηγία του Αντώνη Πανώρη, Μηχανικού Βιομηχανικού Αυτοματισμού.

Ο Ηρακλής, όπως κάθε πολυτάλαντος και δραστήριος άνθρωπος, καταπιάνεται με ένα εύρος δραστηριοτήτων, που μπορεί να τον οδηγήσουν σε απίστευτες πτήσεις, ανάλογες με αυτές της Σαΐτας του: Ταξιδεύει πολύ (και μιλά αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, σλοβάκικα και κινέζικα),  γράφει (τα βιβλία του διατίθενται μέσω των εκδόσεων), προσφέρει εθελοντική βοήθεια σε εκδηλώσεις και οργανώσεις, πειραματίζεται (για παράδειγμα με τον σχεδιασμό «ζωντανών» εκπαιδευτικών παιχνιδιών: http://vivedugames.blogspot.gr) και ονειρεύεται η Σαΐτα να συνεχίσει να πετά σε όλο και περισσότερους προορισμούς…


[Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά εδώ]

Δημοσίευση σχολίου