Ένα ταξίδι αλλιώς - Βιβλιοεντύπωση


Δώδεκα συγγραφείς, συνεπιβάτες, κι αποσκευές, τα δώδεκα διηγήματα της συλλογής, κι «ένα ταξίδι …αλλιώς» ξεκίνησε…
Διαφορετικές φωνές, ζωές, εικόνες και χρώματα μπλέκονται το ένα μέσα στο άλλο σιωπηλά και δημιουργούν μια πλούσια παλέτα συναισθημάτων…
Δώδεκα ιστορίες, καταθέσεις σε διαφορετικό ύφος, γιατί τα ταξίδια είναι διαρκή και παντοτινά.
Από τις εκδόσεις Σαΐτα και σε ελεύθερη ψηφιακή μορφή με ένα καταπληκτικό εξώφυλλο φιλοτεχνημένο από την Αλίκη Λαζαρίδου, που παραπέμπει στο ταξίδι της Αλίκης στην κουνελότρυπα των θαυμάτων.
Άνευ σημασίας περιεχόμενο και η Ευρυδίκη Αμανατίδου αφηγείται τί αναμνήσεις ξυπνάει η παρουσία ενός ξεχασμένου μπαούλου που κάποτε ταξίδεψε πολύ.
Το τέλος του επεισοδίου μάς δίνει η Καίτη Βασιλάκου όπου ο πόνος και ο επερχόμενος θάνατος είναι μόνο η αρχή για ακόμη ένα, ίσως και καλύτερο, ταξίδι.
Αυλαία κι ο Χάρης Γαντζούδης μάς ταξιδεύει με έναν χορό.
Στον Κλοσάρ, ο Γιώργος Γρηγοράκης περιγράφει έναν εφιάλτη που βρίσκει τον ήρωά του κάτω από τη σκιά που ρίχνουν οι Δροσουλίτες.
Στην Ανδαλουσία μάς οδηγεί ο Φώτης Δούσος με μια αλληγορία για το φως και το σκοτάδι.
Δέσμιες αποδράσεις του Κώστα Θερμογιάννη, γιατί τα κάγκελα που τοποθετούν οι άνθρωποι αδυνατούν να δεσμεύσουν τον νου.
Η μάγισσα θα σπρώξει τον ήρωα που πλάθει ο Μίνως-Αθανάσιος Καρυωτάκης στο τελευταίο του ταξίδι.
Ένα λυτρωτικό ταξίδι θα κάνει ο ήρωας του Ηρακλή Λαμπαδαρίου πετώντας αλληγορικά με τα φτερά ενός χελιδονιού.
Ο χαμένος θησαυρός του Στέφανου Λίβου οδηγεί κάτω από τη γη, και την υπομονή του ήρωα … μισό μέτρο απόσταση από τη φαντασία του.
Στα Θραύσματα, ο Δημήτρης Νίκου ενώνει τις ψηφίδες μιας διαλυμένης σχέσης, ψηλαφίζοντας τα θραύσματα των δύο που ήταν κάποτε ένας.
Μη στηρίζεστε στις πόρτες. Ανοίγουν αυτόματα τιτλοφορεί ο Ευάγγελος Τζάνος το διήγημά του όπου γινόμαστε ωτακουστές της συνομιλίας δυο φιλενάδων σε ένα ταξίδι ηχητικών κυμάτων.
Η εποχή της ενοχής της Κατερίνας Τζωρτζακάκη είναι ένα ταξίδι στα παιχνίδια που παίζει το μυαλό δουλεύοντας ξανά και ξανά τη ρουτίνα της καθημερινότητας κι ό,τι το βγάζει από αυτήν.

«Ένα ταξίδι…αλλιώς», μπορείτε να το ζήσετε κι εσείς πατώντας εδώ.

[Η παραπάνω βιβλιοεντύπωση δημοσιεύτηκε αρχικά εδώ]

Δημοσίευση σχολίου