Ο Πάρις Χαραλαμπίδης γράφει για τη συνεργασία του με τη Σαΐτα



Η επικοινωνία και η συνεργασία μου με τον Ηρακλή Λαμπαδαρίου και τις Εκδόσεις Σαΐτα ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες.

Γνώρισα τη δραστηριότητα των εκδόσεων από το Διαδίκτυο και αποφάσισα ότι θέλω να συμμετέχω και εγώ σε αυτή την προσπάθεια. Έτσι επικοινώνησα αρχικά με τον Ηρακλή και μετά από ένα χρονικό διάστημα, πραγματοποιήσαμε μια πρώτη συνεργασία όπου και αποτέλεσε  το πρώτο μου εικονογραφημένο βιβλίο με τίτλο «Ένα ουράνιο τόξο μαλλιά κουβάρια» σε συγγραφή της Μαρίνας Καβαλλιεράκη.

Η αλήθεια είναι ότι στο μέσο μιας δύσκολης περιόδου, η επαφή με τις εκδόσεις Σαΐτα μου πρόσφερε ένα έδαφος ώστε να μπορέσω εύκολα να προβάλω τις εικόνες και τη δουλειά μου προς τα έξω, και ως άμεση συνέπεια, να μπορέσω να εκφραστώ δημιουργικά.

Είχα την ευκαιρία ως τώρα να προτείνω τις ιδέες μου, να αναπτύξω συνεργασίες και να γνωριστώ με ανθρώπους που τους αρέσει να λένε ιστορίες… κάτι που επιδιώκω και εγώ βέβαια!

Προσωπικά, φιλοδοξώ να συνεχίσω να πραγματοποιώ συνεργασίες με τις εκδόσεις Σαΐτα και να εκφράζομαι μέσω αυτών που σκέφτομαι και αισθάνομαι!

Γνωρίστε τον Πάρη Χαραλαμπίδη 
Ο Πάρις Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Το 2002 ξεκίνησε σπουδές στο τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ., τις οποίες δεν ολοκλήρωσε. Αποφάσισε όμως να ασχοληθεί με κάτι που αγαπούσε περισσότερο, και αυτό ήταν να φτιάχνει εικόνες και να λέει ιστορίες! Έτσι, μετά από μια αρχική περιπλάνηση, στράφηκε στον ΑΚΤΟ και φοίτησε στο τριετές τμήμα «Σκίτσο-κόμιξ-καρτούν», παρακολουθώντας παράλληλα σεμινάρια σε ότι αφορά την εικονογράφηση και συμμετέχοντας σε ομαδικές εκθέσεις. Επίσης, έχει ασχοληθεί με τη δημιουργία έργων εσωτερικής διακόσμησης. Προς το παρόν, εξερευνά το κινούμενο σχέδιο και συνεχίζει να φτιάχνει ιστορίες και εικόνες στην αρχή αυτού του ταξιδιού του.


Επισκεφτείτε το blog του Πάρη, πατώντας εδώ.

Δημοσίευση σχολίου