Δωρεάν ψηφιακά βιβλία από τις Εκδόσεις Σαΐτα!

Άρθρο στο portal live-in, Ιούλιος 2013.

Μόλις πριν από έναν χρόνο, τον Ιούλιο του 2012, ξεπήδησε η ιδέα για τις Εκδόσεις Σαΐτα με πρωταρχικό σκοπό τη δημιουργία ενός ανοικτού, διαδικτυακού χώρου όπου ο συγγραφέας συναντά τους αναγνώστες του χωρίς κόστος και ο αναγνώστης έχει πρόσβαση σε βιβλία που κατεβάζει, μοιράζεται με τους φίλους του, εκτυπώνει και διαβάζει εντελώς δωρεάν.

Με βασικά συστατικά τη συνεργασία, την ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη, οι συγγραφείς και οι συνεργάτες της Σαΐτας που προσφέρουν εθελοντικά τις γνώσεις και τον χρόνο τους, φροντίζουν για την κάθε απελευθέρωση βιβλίου, την κάθε σαϊτοπτήση. Πρόσφατα, αναπτύχθηκαν εφαρμογές Android για το κάθε βιβλίο δίνοντας τη δυνατότητα της ανάγνωσης σε οποιοδήποτε σημείο, ενώ ξεκίνησε και η μετάφραση των βιβλίων στα Αγγλικά, συνεχίζοντας τις πτήσεις εκτός συνόρων, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σ’ αυτόν τον χώρο ελεύθερης δημιουργικότητας απαλλαγμένο από σκοπιμότητες, συμφέροντα και κερδοσκοπικές τακτικές, το moto της Σαΐτας «Αφήστε τα βιβλία να πετάξουν ελεύθερα!», συμπληρώνεται από το γνωστό σύνθημα «Ένας για όλους και όλοι για έναν». Αυτό άλλωστε επιδιώκουν, μεταξύ άλλων, οι ψηφιακές, μη εμπορικές Εκδόσεις Σαΐτα που θέλουν να βλέπουν τα έργα των συγγραφέων να πετάνε κι όχι να πετιούνται.

Ο ισχυρός άνεμος της αγάπης για το βιβλίο,
το γλυκό αεράκι της δημιουργικότητας,
ο ζέφυρος της καινοτομίας,
ο σιρόκος της φαντασίας,
ο λεβάντες της επιμονής,
ο γραίγος του οράματος,
καθοδηγούν τη σαΐτα των συγκεκριμένων εκδόσεων.

Λίγα λόγια για το portal live-in…
Το Portal live-in αποτελεί το αποτέλεσμα της συνεργασίας μιας παρέας φίλων που θέλησαν τους δύσκολους καιρούς που περνάει η χώρα μας να επικοινωνήσουν και να μοιραστούν τις ανησυχίες τους, τις γνώσεις και τα βιώματα τους με περισσότερο κόσμο.

Μέλος της παρέας αυτής μπορεί να είναι οποιοσδήποτε θέλει να υπηρετήσει αυτό τον σκοπό. Αρχικά τα άτομα που συμμετέχουν-αρθρογραφούν είναι κατά βάση νέοι με φρέσκιες ιδέες και έχουν την δική τους ανατρεπτική ματιά. Στην ομάδα μας θα βρείτε άτομα που εργάζονται ως δημοσιογράφοι, φιλόλογοι, αρχαιολόγοι, σκηνοθέτες αλλά και μηχανικούς, πληροφορικούς, επιχειρηματίες, οικονομολόγους, φοιτητές κ.α.

Μπορείτε να δείτε το άρθρο όπως δημοσιεύτηκε στο Live-in ακολουθώντας τον σύνδεσμο αυτόν.

Δημοσίευση σχολίου