Σελιδοδείκτης "Ηφαίστειο": οδηγίες βήμα-βήμα

Η Μαρία Χατζή, συγγραφέας του οδηγού δημιουργικής γραφής για παιδιά Δημοτικού «Ο μαγικός κύριος Κολοτούμπας γράφει ιστορίες», μας δίνει οδηγίες βήμα-βήμα για να φτιάξουμε τον δικό μας σελιδοδείκτη "Ηφαίστειο", εμπνευσμένο από το παραμύθι «Το συναχωμένο ηφαίστειο» της Ευρυδίκης Αμανατίδου!

Τι υλικά θα χρειαστώ; 

- ένα μικρό κομμάτι χαρτί, χρώμα: άσπρο, διαστάσεις: 7x9 cm
- μία λωρίδα από χαρτόνι χειροτεχνίας (τύπου Canson), χρώμα: σκούρο μπλε, διαστάσεις: 5,5x13 cm
- κηρομπογιές (χρώματα: γκρι και καφέ), μαρκαδόρους (χρώματα: καφέ, γκρι, κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί)
- 4 κομματάκια μαλλάκι για πλέξιμο (χρώματα: 2 κόκκινο και 2 πορτοκαλί, μήκους περίπου 12 cm το καθένα)
- διατρητικό εργαλείο για χαρτί
- μολύβι
- ψαλίδι

- κόλλα

Ωραία! Μόλις συγκέντρωσα τα υλικά. Τι θα πρέπει να κάνω;

1. Σχεδιάστε με το μολύβι ένα ηφαίστειο πάνω στο άσπρο κομματάκι χαρτί. Φτιάξτε του και πρόσωπο. Αν θέλετε, αντιγράψτε το σχέδιο της εικόνας 1.
2. Βάψτε με τους μαρκαδόρους και τις κηρομπογιές σας το ηφαίστειο.
3. Στη συνέχεια, κόψτε το γύρω-γύρω με το ψαλίδι και κολλήστε το πάνω στη λωρίδα από σκούρο μπλε χαρτόνι χειροτεχνίας, στο κάτω μέρος, όπως δείχνει η εικόνα 2. Περιμένετε να στεγνώσει η κόλλα.
4. Μετά, στο πάνω μέρος του σελιδοδείκτη σας, ανοίξτε μια τρύπα, χρησιμοποιώντας το διατρητικό εργαλείο για χαρτί. Μέσα από αυτή την τρύπα περάστε και δέστε το μαλλάκι (όλα τα κομματάκια μαζί), έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια φουντίτσα, όπως βλέπετε στην εικόνα 3.
5. Ψαλιδίστε τη φουντίτσα σε όποιο μήκος προτιμάτε.


Ο Σελιδοδείκτης «Ηφαίστειο» είναι έτοιμος να στολίσει το βιβλίο σας!

Εικόνα 1 
Εικόνα 2
Εικόνα 3

Η Μαρία Χατζή είναι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ. Είναι επίσης και αυτοδίδακτη καλλιτέχνης, σχεδιάστρια χειροτεχνιών (για παιδιά και ενήλικες), χειροποίητων κοσμημάτων και μικροδιακοσμητικών. Ασχολείται με τη Δημιουργικότητα (Δημιουργική Χειροτεχνία και Δημιουργική Γραφή) εδώ και δεκαπέντε χρόνια.
Τώρα δεν εργάζεται πλέον ως καθηγήτρια Αγγλικών. Αφιερώνει αρκετό από τον χρόνο της στις εκδηλώσεις των δημοτικών βιβλιοθηκών στον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου συμμετέχει εθελοντικά με εργαστήρια διαφόρων δημιουργικών δραστηριοτήτων (κατασκευές και δημιουργική γραφή) κυρίως για παιδιά, αλλά και παρουσιάσεις μεθόδων και τεχνικών δημιουργικής χειροτεχνίας για ενήλικες. Επίσης γράφει σχετικά άρθρα και οδηγίες για χειροποίητες κατασκευές στο διαδίκτυο, στην Αγγλική γλώσσα. Η εθελοντική της συμμετοχή στις εκδηλώσεις των βιβλιοθηκών, καθώς και η συγγραφή του mini e-book "Ο μαγικός κύριος Κολοτούμπας γράφει ιστορίες" με Creative Commons License είναι προσφορά κοινωνικού έργου (χωρίς οικονομικό όφελος για την ίδια), σε μια προσπάθεια προώθησης της δημιουργικότητας και στη χώρα μας.

Δημοσίευση σχολίου