Ο Χάρης Γαντζούδης γράφει για τη συνεργασία του με τη Σαΐτα


Νομίζω ήταν μέσα Αυγούστου. Λίγο καιρό πριν είχα ολοκληρώσει ένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής και είχα αρχίσει να δημοσιεύω τα πρώτα μου διηγήματα στο διαδίκτυο. Κάποια στιγμή ο υπερδραστήριος στο διαδίκτυο Γιάννης Φαρσάρης μου πρότεινε τις νεοσύστατες εκδόσεις Σαΐτα και αρχές Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η επικοινωνία μου με τον Ηρακλή Λαμπαδαρίου, ιδρυτή των εκδόσεων. 


Γρήγορα διαπίστωσα ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό άνθρωπο με όρεξη για δημιουργία και εξαιρετικό όραμα. Ξεκινήσαμε να «στήνουμε» τη συλλογή διηγημάτων «Οι πρώτες σελίδες». Ο Ηρακλής και η ομάδα του ήταν δίπλα μου σε κάθε βήμα και στήριξαν με τον καλύτερο τρόπο αυτή την πρώτη προσπάθεια. Μέσα Νοεμβρίου η συλλογή διηγημάτων ξεκίνησε το διαδικτυακό της ταξίδι με τη Σαΐτα. Η συνεργασία μας ήταν άψογη και θεωρώ πως οι  εκδόσεις Σαΐτα, αποτελούν τον ιδανικότερο, για έναν νέο συγγραφέα, τρόπο να δει το όνειρό του να πραγματοποιείται και να επικοινωνήσει το έργο του με το κοινό.

Ο Χάρης Γαντζούδης γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1985. Σπούδασε στο Tμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ενώ παρακολούθησε και σεμινάριο δημιουργικής γραφής στο εργαστήρι του Αλέξανδρου Ντερπούλη.
Το 2012 άρχισε να δημοσιεύει στο διαδίκτυο τις πρώτες του ιστορίες (Deity.gr, onestory.gr) και συμμετείχε στη συλλογή «Tweet_Stories, Λογοτεχνία σε 140 χαρακτήρες», που εκδόθηκε από την Ανοικτή Βιβλιοθήκη OpenBook.gr.
«Οι πρώτες σελίδες» είναι το πρώτο του βιβλίο και κυκλοφορεί ελεύθερο στον διαδικτυακό αέρα από τις Εκδόσεις Σαΐτα.

Δημοσίευση σχολίου