Η Σαΐτα στην εκπομπή "Λόγω Γραφής"


Πριν από λίγες ημέρες (Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013) η Σαΐτα παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Λόγω Γραφής» που επιμελείται ο κύριος Ιωάννης Μαμαλιόγκας. Η συγκεκριμένη εκπομπή ασχολείται με θέματα δημιουργικής γραφής και αφηγηματικού λόγου και φιλοξενείται στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής.
Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Μαμαλιόγκα για την αναφορά του στις σαϊτοπτήσεις μας και το ελεύθερο ταξίδι των βιβλίων!



Παραθέτουμε το κείμενο του αποσπάσματος, το οποίο μπορείτε να ακούσετε όπως μεταδόθηκε πατώντας εδώ (αρχείο mp3 μεγέθους 4,52 MB).

Κείμενο του αποσπάσματος:

Είναι αλήθεια ότι για όσους τους αρέσει να διαβάζουν και δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν πολλά βιβλία αλλά παρόλα αυτά έχουν αρκετό ελεύθερο χρόνο για διάβασμα: στο διαδίκτυο λοιπόν υπάρχουν αρκετά βιβλία που κυκλοφορούν δωρεάν και το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί αρκετά και τα blogs ή οι ιστοσελίδες οι οποίες προσφέρουν δωρεάν διάφορα κείμενα, διηγήματα ή μυθιστορήματα από Έλληνες συγγραφείς για να τα διαβάσει όποιος επιθυμεί. Μια τέτοια πολύ καλή δουλειά γίνεται από τις Εκδόσεις Σαΐτα που εδρεύουν στον ιστοχώρο saitapublications.gr. Για να δούμε τι ακριβώς κάνουν οι Εκδόσεις Σαΐτα, θα διαβάσουμε λίγο από το site τους το link που έχει τίτλο «Ας συστηθούμε».

Όπως η πορεία της πτήσης μιας σαΐτας δεν μπορεί να προβλεφθεί και να προσδιοριστεί έτσι και η ιδέα για τη δημιουργία των Εκδόσεων Σαΐτα συνεχώς διαμορφώνεται και εμπλουτίζεται.

Η ιδέα ξεπήδησε τον Ιούλιο του 2012 με πρωταρχικό σκοπό τη δημιουργία ενός διαδικτυακού χώρου όπου τα έργα νέων συγγραφέων θα συνομιλούν άμεσα, δωρεάν και ελεύθερα με το αναγνωστικό κοινό. Μακριά από το κέρδος, την εκμετάλλευση και την εμπορευματοποίηση της πνευματικής ιδιοκτησίας, οι Εκδόσεις Σαΐτα επιδιώκουν να επαναπροσδιορίσουν τις σχέσεις Εκδότη-Συγγραφέα-Αναγνώστη, καλλιεργώντας τον πραγματικό διάλογο, την αλληλεπίδραση και την ουσιαστική επικοινωνία του έργου με τον αναγνώστη δίχως προϋποθέσεις και περιορισμούς.

Ο ισχυρός άνεμος της αγάπης για το βιβλίο,
το γλυκό αεράκι της δημιουργικότητας,
ο ζέφυρος της καινοτομίας,
ο σιρόκος της φαντασίας,
ο λεβάντες της επιμονής,
ο γραίγος του οράματος,
καθοδηγούν τη σαΐτα των Εκδόσεών μας.

Σας καλούμε λοιπόν να αφήσετε τα βιβλία να πετάξουν ελεύθερα!

Αυτή τη στιγμή λοιπόν, στο δυναμικό μας ανήκουν και αναφέρονται παρακάτω τα ονόματα όλων αυτών που βοηθούν στο site αυτό για να προχωρήσει λοιπόν την αξιόλογη δουλειά που κάνει εκδίδοντας δωρεάν για όσους συγγραφείς το επιθυμούν τα βιβλία τους κάνοντάς τα ηλεκτρονικά βιβλία για να υπάρχουν στο διαδίκτυο και να μπορεί ο καθένας να τα κατεβάζει στον υπολογιστή του και να τα διαβάζει είτε στην οθόνη είτε αν θέλει να τα εκτυπώνει.
Ο εμπνευστής όλων αυτών είναι ο Ηρακλής Λαμπαδαρίου, φιλόλογος ο οποίος γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1988 και μεγάλωσε στην Καβάλα. Από τα 10 του χρόνια ασχολείται συστηματικά με τον εθελοντισμό, τόσο με τη διοργάνωση όσο και με τη συμμετοχή σε συλλογικές δράσεις. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην Κομοτηνή, απ’ όπου αποφοίτησε το 2009. Είναι λάτρης των γλωσσών (γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά ενώ έχει αρχίσει να μαθαίνει σλοβάκικα και κινέζικα) και έχει ταξιδέψει σε διάφορα μέρη της Ευρώπης, παίρνοντας μέρος σ’ έναν πλούσιο διαπολιτισμικό διάλογο που αναμφίβολα επηρέασε τον τρόπο σκέψης του. Γράφει παραμύθια για το παιδί που ο καθένας κρύβει μέσα του και αναζητά συνεχώς τρόπους για ένα Σχολείο που θα απελευθερώσει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία του μαθητή.

Επομένως, λοιπόν, όλοι εσείς οι καλοί φίλοι της εκπομπής «Λόγω Γραφής» μπορείτε, αν θέλετε, να επισκεφτείτε αυτόν τον ιστοχώρο, τις Εκδόσεις Σαΐτα, στο www.saitapublications.gr και πιστέψτε με, σας περιμένουν πολύ όμορφες αναγνωστικές εκπλήξεις.

Δημοσίευση σχολίου