Η Μαρία Χατζή γράφει για τη συνεργασία της με τη Σαΐτα


Η διαδικασία σχεδιασμού και έκδοσης του μίνι οδηγού μου ήταν εύκολη, σχετικά γρήγορη και ευχάριστη. 

Το κόστος είναι μηδενικό. Δεν χρειάζεται να έχετε προηγούμενη εμπειρία στις εκδόσεις βιβλίων ή εντύπων. Ο κύριος Λαμπαδαρίου θα σας καθοδηγήσει σε κάθε στάδιο, εξηγώντας σας με κάθε λεπτομέρεια το τι πρέπει να κάνετε. Απαντάει σε όλες σας τις ερωτήσεις και λύνει κάθε σας απορία σχετική με την έκδοση του βιβλίου σας.  Καθ’ όλη τη διάρκεια, υπάρχει συνεχής ενημέρωση και ουσιαστικός διάλογος. Εσείς, χρειάζεται μονάχα να  έχετε το κείμενό σας ολοκληρωμένο, στην τελική του μορφή.


Η ψηφιακή έκδοση των κειμένων σας είναι μία εμπειρία που σας προτρέπω να τη βιώσετε, είτε είστε παλιοί είτε νέοι συγγραφείς. Πάνω απ’ όλα, η απελευθέρωση του έργου σας στον διαδικτυακό αέρα είναι μια προσφορά αλληλεγγύης στην κοινωνία μας. Αφού μένουμε στον τόπο μας παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει για όλους μας η οικονομική κρίση, ας βοηθήσουμε την κατάσταση, ο καθένας με τον τρόπο του. Ας στραφούμε στην πολιτιστική ανάπτυξη και στην ελεύθερη διακίνηση των ψηφιακών βιβλίων.

Η Μαρία Χατζή είναι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ. Είναι επίσης και αυτοδίδακτη καλλιτέχνης, σχεδιάστρια χειροτεχνιών (για παιδιά και ενήλικες), χειροποίητων κοσμημάτων και μικροδιακοσμητικών. Ασχολείται με τη Δημιουργικότητα (Δημιουργική Χειροτεχνία και Δημιουργική Γραφή) εδώ και δεκαπέντε χρόνια.
Τώρα δεν εργάζεται πλέον ως καθηγήτρια Αγγλικών. Αφιερώνει αρκετό από τον χρόνο της στις εκδηλώσεις των δημοτικών βιβλιοθηκών στον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου συμμετέχει εθελοντικά με εργαστήρια διαφόρων δημιουργικών δραστηριοτήτων (κατασκευές και δημιουργική γραφή) κυρίως για παιδιά, αλλά και παρουσιάσεις μεθόδων και τεχνικών δημιουργικής χειροτεχνίας για ενήλικες. Επίσης γράφει σχετικά άρθρα και οδηγίες για χειροποίητες κατασκευές στο διαδίκτυο, στην Αγγλική γλώσσα. Η εθελοντική της συμμετοχή στις εκδηλώσεις των βιβλιοθηκών, καθώς και η συγγραφή του παρόντος mini e-book με Creative Commons License είναι προσφορά κοινωνικού έργου (χωρίς οικονομικό όφελος για την ίδια), σε μια προσπάθεια προώθησης της δημιουργικότητας και στη χώρα μας.

Από τις Εκδόσεις Σαΐτα κυκλοφορεί ο οδηγός δημιουργικής γραφής για παιδιά Δημοτικού με τίτλο "Ο μαγικός κύριος Κολοτούμπας γράφει ιστορίες".

Δημοσίευση σχολίου