Θάνατος, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας


Τίτλος: Θάνατος, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας
Συγγραφέας: Ευτυχία Κανάρη
ISBΝ: 978-618-80394-6-9


Συντελεστές
Σχεδιασμός εξωφύλλου: Ευτυχία Κανάρη 
Επιμέλεια-Διορθώσεις: Ηρακλής Λαμπαδαρίου
Σελιδοποίηση: Κωνσταντίνα Χαρλαβάνη 

Σύντομη περίληψη
          Με φόντο πότε έναν «μυστικό» ανθόκηπο και πότε ένα δωμάτιο νοσοκομείου, με σύμβολο πάντοτε ένα παράξενο αγριολούλουδο - για την ευτυχία μαζί και τη δυστυχία, για την πίστη μαζί και την προδοσία. Μέσα από αλλεπάλληλα ταξίδια ανάμεσα σε παρελθόν και παρόν, ο Άγγελος προσπαθεί να συλλάβει τους συνειρμούς, τα νοήματα, τις συμπτώσεις, τα παιχνίδια της μοίρας, τις συνέπειες των αποφάσεων που πήρε ο ίδιος κι εκείνων που πήραν άλλοι για αυτόν. 
          Όταν ο Θάνατος παύει να είναι απλά μια λέξη ή ένα γεγονός και γίνεται μια «εποχή», παίρνοντας τη θέση της εποχής εκείνης που έπνιξε μέσα στα χέρια της την παιδικότητα, τη γαλήνη, την ισορροπία, την πίστη, την υπομονή... Όταν ο Θάνατος ξεκινάει σαν κατάρα και καταλήγει σαν ευχή. Όταν ο άνθρωπος βιώνει την ύπαρξή του σαν ένα μικρό παιχνιδάκι στα χέρια του Θεού του. 
          Ώσπου  καταλήγει σπασμένος…

Το συγκεκριμένο βιβλίο πετάει ελεύθερα στο Διαδίκτυο από τον Ιανουάριο του 2013.


 Κατεβάστε το βιβλίο σε μορφή .pdf (μέγεθος αρχείου: 1,53 MB)


Ακούστε το βιβλίο σε μορφή audio book


Το συγκεκριμένο βιβλίο, όπως και όλα τα βιβλία των Εκδόσεών μας, ταξιδεύει ελεύθερα στο Διαδίκτυο με άδεια Creative Commons 


(Αναφορά Δημιουργού – Μη εμπορική χρήση – Όχι παράγωγα έργα 3.0 Ελλάδα)


25 σχόλια:

  1. ΚΑΘΗΛΩΤΙΚΟ!! ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΟ!! ΜΠΡΑΒΟ ΕΥΤΥΧΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο. Σε "τραβάει" λες και είσαι ένας απ' τους ήρωές του. Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χίλια ευχαριστώ, όχι μονάχα από εμένα, αλλά εκ μέρους και των συντελεστών των Εκδόσεων Σαΐτα που φρόντισαν να φτάσει το βιβλίο αυτό σε εσάς! Χαίρομαι αφάνταστα για τη σύνδεση που επιτεύχθηκε ανάμεσα σε γραφέα και αναγνώστες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικά συγκλονιστικό! Συγχαρητήρια Ευτυχία, ότι πιο όμορφο έχω διαβάσει εδώ και καιρό! Σε ευχαριστώ επίσης για έναν ακόμα λόγο, γιατί μου θύμισες πόσο όμορφο είναι να γράφεις! Συγχαρητήρια και πάλι σε σένα κ σε όσους δούλεψαν ώστε να έρθει αυτό το αριστούργημα στα χέρια μας!Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι από τα πιο συγκινητικά μηνύματα που έχω λάβει σχετικά με το βιβλίο αυτό και ειλικρινά ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου γι' αυτό! Τέτοιες αναφορές επιβεβαιώνουν την επίτευξη της διαδραστικότητας που οραματιστήκαμε ώστε να φτάσουμε σήμερα άγνωστοι (ή μήπως όχι και τόσο πια;) να επικοινωνούμε γύρω από έναν κοινό πυρήνα. Ευχαριστούμε!!!

      Διαγραφή
  5. Συγχαρητηρια!! ειναι πολυ σημαντικο αυτο που κανετε για να βοηθησετε εμασ τουσ νεουσ κυριωσ να αγαπησουμε την λογοτεχνια και τα βιβλια!! συνεχιστε την καλη δουλεια!!
    οσο για το βιβλιο , απλωσ τελειο , συναρπαστικη ιστορια..
    χιλια μπραβο σε εσενα Ευτυχια και σε ολουσ τουσ συντελεστεσ των Εκδοσεων Σαιτα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η δική σας θετική ανταπόκριση πυροδοτεί όλο και περισσότερες δικές μας επιθυμίες για τη συνέχιση όλου αυτού που λέγεται "ανοιχτή λογοτεχνία"! Όσο περνά ο καιρός, η αγάπη μας γι' αυτό και η επιθυμία μας να το ενισχύσουμε, γίνονται όλο και μεγαλύτερες. Τέτοια "ταξίδια" φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά στη λογοτεχνία αλλά και μεταξύ τους! Ευχαριστούμε από καρδιάς που συνταξιδεύουμε!

      Διαγραφή
  6. Αν και πρωτη φορα ακουσα το ονομα σου και δεν ειμαι απο τους ανθρωπους που ευκολα 8α διαβασουν ενα βιβλιο και ζητημα να εχω διαβασει 20 βιβλια στα 18 μου χρονια , το δικο σου με εκανε να μην μπορω να σταματησω να διαβαζω ωσπου να το τελειωσω. Το διαβασα σε μια μερα και σιγουρα 8α το ξαναδιαβασω πολλες φορες. Με καθε σου λεξη με εκανες να φανταζομαι και να βλεπω μια διαφορετικη εικονα. Ηταν ο,τι πιο ομορφο εχω διαβασει ποτε μου και σιγουρα θα το συστησω σε ολους να το διαβασουν. Περιμενω με μεγαλη ανυπομονησια επονα βιβλια σου. Σε ευχαριστω για τις υπεροχες στιγμες που μου εδωσες και στις επομενες που θα ερθουν. Απο εδω και περα, θαυμαστης σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα ευχαριστώ είναι λίγο για όλα αυτά που με τόσο θετική διάθεση γράφεις! Είναι ευτυχία για μένα να βλέπω πως το βιβλίο αυτό έχει απήχηση σε διάφορα ηλικιακά επίπεδα κι εσύ μου το δίνεις να το αισθανθώ με μεγάλο ενθουσιασμό και σου είμαι ευγνώμων γι' αυτό. Εύχομαι η σχέση σου με τη λογοτεχνία συνεχώς να εμπλουτίζεται με αγαπημενα σου αναγνώσματα και πραγματικά θα θυμάμαι με συγκίνηση πως το δικό μου δημιούργημα υπήρξε ένα από αυτά! Από εδώ και πέρα, λογοτεχνικοί συνταξιδιώτες! ;-)

      Διαγραφή
  7. Εκπληκτική δουλειά! Συγχαρητήρια! Δηλώνω και εγώ θαυμάστριά σου Ευτυχία! Χίλια μπράβο και σε όλους αυτούς που βοήθησαν να φτάσει το βιβλίο στις συσκευές μας και σε τέτοιους καιρούς δεν μας αποκόπτουν από το αγαπημένο μας "χόμπυ", το διάβασμα...Συνεχίστε έτσι, σας ευχαριστούμε! Όλγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς ευχαριστούμε ειλικρινά που ολοένα και περισσότεροι αναγνώστες στρέφονται προς την ανοιχτή λογοτεχνία με τις καλύτερές τους διαθέσεις! Όσο αυτές οι προσπάθειες θα βρίσκουν αποδέκτες και υποστηρικτές, θα συνεχίζονται με ζήλο!

      Διαγραφή
  8. συγχαρητηρια ειναι ενα παρα πολυ ωραιο βιβλιο η ιστορια σε καθυλωνει νιωθεις γυρω σου να εκτειλισονται αυτα που διαβαζεις.πραγματικα αν ηταν στα βιβλιοπωλεια θα το αγοραζα σιγουρα για τη συλλογη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τιμά προσωπικά το σχόλιο αυτό, αλλά και την ομάδα της Σαΐτας φυσικά! Για την ώρα θα ομολογήσω πως χαίρομαι που δεν είναι στα βιβλιοπωλεία και είναι ελεύθερα στον διαδικτυακό αέρα, καθώς σ' εκείνη την περίπτωση το πιο πιθανό είναι πως δεν θα είχε καταφέρει να "συναντηθεί" με τόσους αναγνώστες, όσους το έχουν σε αυτή τη μορφή διαβάσει ως τώρα. Θα μπορούσε να λέγεται και "ανεμπόδιστη λογοτεχνία" όλο αυτό, καθώς δεν απαιτεί απολύτως τίποτα - επιθυμείς, επιλέγεις, διαβάζεις! Όμως το "ελεύθερη, ανοιχτή λογοτεχνία" το εκφράζει καλύτερα, από κάθε άποψη. Και είναι πραγματικά μεγάλη μας τιμή να φτάνουν οι δημιουργίες μας σ' εσάς μέσα από αυτόν τον αέρα ελευθερίας και να μας επιστρέφονται όμορφα σχόλια και επικοινωνίες! Ευχαριστούμε!

      Διαγραφή
  9. Νικητας Παπαδοπουλος31 Οκτωβρίου 2013 στις 11:33 μ.μ.

    Είχα πολλά χρόνια να διαβάσω ενα βιβλίο. Ισως οι πολλές ώρες δουλειάς, ισως οι υποχρεώσεις.... Το "κατέβασα" στο κινητό μου και πραγματικα καθηλώθηκα. Απίστευτη γραφή και υπέροχο μυθιστόρημα !!!! Εύγε !!!!! (Να και κατι στο οποιο είναι χρησιμα τα καινούργια κινητά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή είναι μια από τις πολλές θετικές και χρήσιμες πλευρές της τεχνολογίας γενικότερα! Κάποια χρόνια πριν δεν θα το φανταζόμουν κι εγώ πως αυτά που έγραφα θα έβρισκαν έναν διαδικτυακό δρόμο μέσω του οποίου θα μοιράζονταν τόσο άμεσα σε γνωστούς κι αγνώστους, σε κοντινούς και μακρινούς, πως θα ήταν τόσο εύκολα διαθέσιμα σε όποιον επιθυμεί να τα διαβάσει.
      Με τιμά ιδιαίτερα που αφιερώσατε τον προφανώς δυσεύρετο ελεύθερο χρόνο σας στο βιβλίο μου και που είχατε τη γεμάτη ευγένεια πρόθεση να αφήσετε αυτό το σχόλιό σας. Ευχαριστούμε πάρα πολύ!

      Διαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπεροχο..απλα δεν εχω λοφια να εκφρασω τα συναισθηματα που μου δημιουργησε αυτο το βιβλιο.Ευτυχια σε ευχαριστουμε που υπαρχεις και γραφεις υπεροχα βιβλια.Σας ευχαριστω..αλεξανδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια, αυτά είναι ό,τι πρέπει για να μας συγκινήσουν! Το ευχαριστώ είναι δικό μας προς εσάς για τη θερμή ανταπόκριση! :-)

      Διαγραφή
  12. θα μ άρεσε να διαβάσω την ιστορία και από την πλευρά της Ζωής...δεν είμαι ειδικός να κρίνω το γράψιμο σας,μου αρεσε το βιβλιο ,κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος του και με κάνατε να αρχίσω το διάβασμα που είχα σταματήσει για χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την είχα κι εγώ αυτή τη σκέψη... την ιστορία από την πλευρά της Ζωής. Κάποτε, μάλιστα, στα πρώτα βήματα της συγγραφής του βιβλίου, είχα κάνει μια μικρή απόπειρα γι' αυτό. Αλλά με κέρδισε εν τέλει η εξιστόρηση του Άγγελου. Είναι σαφώς πιο "ανοιχτός" στη διαδρομή του ώστε να μπορεί να αποδώσει πολύ περισσότερα σημαινόμενα απ' ό,τι η Ζωή.
      Η χαρά μου για την επαναφορά σας στο διάβασμα με αφετηρία το βιβλίο μου, είναι μεγάλη!!! Ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  13. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΒΙΒΛΙΟ!!!! ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΑ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΑΑ !!!! ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΩ!!! ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑΑΑΑ !!!! ΤΟ ΛΑΤΡΕΨΑ !! ΕΙΜΑΙ 17 ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ!!! ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΟ <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα αργήσει πάρα πολύ, θέλω να πιστεύω, το καινούργιο βιβλίο!
      Κάνετε το... όνομά μου εσωτερική μου κατάσταση με τα σχόλιά σας και είμαι βαθιά ευγνώμων γι' αυτό!
      Καλή συνέχεια στις αναγνώσεις σου γενικότερα, Ιωάννα, και καλώς να "συναντηθούμε" και πάλι στις σελίδες του επόμενου βιβλίου! :-D

      Διαγραφή
  14. τί τραγικό παιχνίδι έπαιξε τελικά η μ(Μ)οίρα στον Άγγελο...
    Το σκεφτήκατε?
    Συγχαρητήρια Ευτυχία, με έκανες και βούρκωσα, μου άγγιξες την ψυχή.
    Δεν θα το ξαναδιαβάσω γιατί δεν θέλω να ξανανιώσω έτσι 2η φορά.
    Θα το προτείνω όμως σε άλλους.
    Θα ήθελα πολύ να σε ρωτήσω πολλά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι ειλικρινά που σε άγγιξε το βιβλίο μου αυτό! Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου. Στη σελίδα μου www.eftichiakanari.com υπάρχουν διαθέσιμα τα στοιχεία κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνίας, με χαρά μου να απαντήσω στις ερωτήσεις σου όταν θελήσεις!

      Διαγραφή
  15. Καταπληκτικό βιβλίο!! Ένα από τα καλύτερα που έχω διαβάσει ποτέ μου.Ευκολοδιάβαστο με συνεχή ροή και γεγονότα σαν να ξετυλίσονται μπροστά στα μάτια σου.Έναι βιβλίο που σε αγγίζει από την πρώτη στιγμή.Εκπληκτική δουλειά!Συγχαρητήρια στην συγγραφέα για το αριστούργημά της και εύχομαι να υπάρξουν ακόμα περισσότερα!Τα λόγια περιττά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή