Σελίδες

Η Σαΐτα πετά με την «ΠΝΟΗ» των μαθητών ακόμη πιο ψηλά

Η σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής εργασίας έδωσε την καλύτερη αφορμή για να διασκεδάσουν οι μαθητές της Γ’ τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας στον κήπο του Συλλόγου για το παιδί και την Οικογένεια «ΠΝΟΗ». Ουσιαστικά συμμετείχαν σε μια υπαίθρια γιορτή με πλήθος δραστηριοτήτων, παιχνιδιών και χειροτεχνιών.

Αφετηρία υπήρξε η γνωριμία με το ψηφιακό βιβλίο και το όραμα της Σαΐτας, για να ακολουθήσει η διαδραστική αφήγηση του παραμυθιού «Ο μαγικός σελιδοδείκτης». Έπειτα, οι μαθητές αναζήτησαν στη λευκή χάρτινη βιβλιοθήκη (την οποία στη συνέχεια διακόσμησαν με μηνύματα και ευχές για τα δικαιώματα των παιδιών), τα βιβλία στα οποία κρύφτηκε ο σελιδοδείκτης μετά την αφήγηση.
Έφτιαξαν τους δικούς τους σελιδοδείκτες και ευχετήριες κάρτες με εξώφυλλό τους το σχήμα φύλλου μουριάς (κάτω από τη σκιά του δέντρου αυτού φιλοξενήθηκαν οι δράσεις). Στη συνέχεια συμμετείχαν στο παιχνίδι παρατηρητικότητας «Μάντεψε ποιος έχει τον σελιδοδείκτη» ενώ ενθουσιάστηκαν πολύ με την κατασκευή των δικών τους κούκλων με τις οποίες έπαιξαν διάφορες σκηνές από το παραμύθι που άκουσαν στην αρχή.

Η γιορτή έκλεισε με σνακ, χυμούς και ευχές για ένα όμορφο καλοκαίρι με πολλά παγωτά!


Την ιδέα για την εκδήλωση που βρήκε θερμή υποδοχή από τα στελέχη της ΠΝΟΗΣ είχε η Κωνσταντίνα Χαρλαβάνη, φιλόγογος και εθελόντρια της ΠΝΟΗΣ, και ο Ηρακλής Λαμπαδαρίου, φιλόλογος και Δημιουργός των Εκδόσεων Σαΐτα.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου